Enric I. Canela

Aquests dies s’està celebrant a Barcelona l’esdeveniment Smart City Expo. Aprofitant això i amb l’objectiu de convertir Barcelona en referent de les smart cities, l’Ajuntament ha signat un conveni amb cinc grans companyies tecnològiques, Telefónica, Abertis, Cisco, Scheneider Electric i Agbar. L’acord servirà per impulsar l’Smart City Campus, un clúster on s’ubicaran empreses, universitats, emprenedors i centres de recerca dels àmbits de les TIC, l’ecologia i l’urbanisme.

L’acord a sis servirà per impulsar l’Smart City Campus a l’entorn del 22@, un clúster on s’instal·laran empreses, universitats, emprenedors i centres de recerca dels àmbits de les TIC, l’ecologia i l’urbanisme.

Per la seva banda, Endesa ha estrenat l’edifici que serà el Centre de Control de la seva ‘smart city’ a Barcelona i laboratori d’idees sobre eficiència energètica i ciutats intel·ligents. Es tracta d’un edifici solar, dissenyat per l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IaaC) i promogut per Visoren, que es presenta coincidint amb la Smart City Expo. Es tracta d’un pavelló diàfan i desmuntable, de 154 m2, amb una estructura modular formada per pòrtics de fusta laminada i coberta fotovoltaica, que produeix l’energia que necessiten 12 habitatges tipus 100 kWh

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació