Enric I. Canela

Llegeixo que Federación de Jóvenes Investigadores / Precarios estan enfadats de com el govern espanyol va aprovar el decret que permet als becaris cotitzar a la Seguretat Social a partir de l’1 de novembre (veure Aprovat el decret que inclou els becaris a la Seguretat Social).

Diuen que durant molts anys, tota la carrera investigadora es va desenvolupar a base de beques sense cap tipus de cotització ni de drets socials: els científics encadenaven una o dues beques predoctorals, beques associades a projectes, beques postdoctorals, etc. Són nombrosos els casos d’investigadors que, després d’una desena d’anys de dedicació a les tasques científiques, només han pogut començar a cotitzar ben entrada la trentena, en assolir un lloc estable o quan han abandonat, farts de la precarietat, l’activitat investigadora . Poques d’aquestes persones podran arribar al nombre d’anys cotitzats requerits per gaudir de la pensió màxima.

Li exigim al Govern que, durant el primer any del mandat, modifiqui la Llei General de la Seguretat Social per establir mecanismes legals i pressupostaris que solucionin la situació d’aquelles persones que han estat finançades mitjançant beques d’investigació, de manera que el temps treballat mitjançant beca computi com a temps cotitzat a la Seguretat Social, perquè pugui ser-los reconegut a l’hora d’accedir a la pensió de jubilació, prestacions per incapacitat i accidents de treball, etc.

Diuen més coses que podeu llegir aquí. També que si algú es vol adherir a la seva demanda ho faci aquí.

Una resposta a “El reconeixement laboral dels drets dels antics becaris”

  1. […] que podeu llegir aquí. També que si algú es vol adherir a la seva demanda ho faci aquí.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació