Enric I. Canela

Llegeixo que la Comissió Europea va aprovar dimecres la seva proposta per al proper Programa Marc de Recerca i Innovació, Horitzó 2020, amb un pressupost total de 80.000 milions d’euros i que es desenvoluparà entre 2014 i 2020.

Horitzó 2020 centrarà els seus fons en tres objectius fonamentals. Donarà suport a la posició de la UE com a líder mundial en matèria de ciència mitjançant un pressupost específic de 24.600 milions d’euros per Ciència Excel·lent. Contribuirà a assegurar el lideratge industrial en innovació gràcies a un pressupost de 17.900 milions d’euros, que inclourà una important inversió de 13.700 milions d’euros en tecnologies crucials, així com un major accés al capital i suport a les PIME. Finalment, 31.700 milions d’euros es destinaran a abordar els principals reptes europeus.

Les activitats de l’ERC s’emmarcaran dins del pilar de Ciència Excel·lent, i es proposa per a això un Pressupost de 13.000 milions d’euros, fet que suposa un increment del 77% respecte a l’actual 7PM.La Comissió considera l’ERC un model d’èxit que hi ha de seguir donant suport per assegurar el suport a la millor investigació fonamental.

Una bona notícia de les que estem mancats.

Una resposta a “Programa Marc de Recerca i Innovació, Horitzó 2020: 80.000 milions d’euros”

  1. […] a Programa Marc de Recerca i Innovació, Horitzó 2020: 80.000 milions d’euros parlava del proper Programa Marc de Recerca i Innovació, Horitzó 2020, amb un pressupost total de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació