Enric I. Canela

Es va fer públic el 30 de novembre. El Govern de la Generalitat, a través de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, ha guardonat Jordi Galí amb el Premi Nacional de Recerca 2011. Galí, director del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i professor de la UPF, és doctor en Economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), màster en Management Internacional per ESADE i llicenciat en Ciències Econòmiques per la UPF i en Ciències Empresarials per ESADE. El Premi Nacional de Recerca reconeix l’investigador que hagi contribuït recentment i de manera significativa internacionalment a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El premi té una dotació econòmica de 40.000 euros.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat en la categoria de Talent Jove la biòloga Núria López, professora d’investigació ICREA a la UPF. Aquest premi té una dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

Finalment l’empresari Pere Mir, president de la Fundació Cellex, ha estat guardonat en la categoria de Mecenatge Científic; IBM i el Barcelona Supercomputing Center, en la de Partenariat públic-privat; i a Televisió de Catalunya pel programa ‘Valor afegit’, en la de Comunicació Científica. Els tres darrers guardons no tenen dotació econòmica.

Felicitats a tots els guanyadors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació