Enric I. Canela

El dia 1 escrivia La despesa en R+D+i no evoluciona positivament. Em referia a les dades que subministrava l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referides a la despesa en R+D de l’any 2010 (dades provisionals). Deia que a Catalunya va disminuir en 5 centèsimes del PIB.

Joaquim Elcacho ens recordava el mateix dia a ElPuntAVUI a La retallada empresarial fa baixar la inversió en ciència que el Pacte Nacional per a la Recerca indicava que Catalunya hauria d’invertir aquest any en R+D un 2% del seu PIB, però amb les dades del 2010 queda clar que aconseguir aquest objectiu és gairebé impossible.

També fa notar que Catalunya tenia al 2010 un total de 27.058 investigadors a dedicació plena (és a dir, 126 investigadors més l’any 2009).

També ho comenta al seu bloc (veure Catalunya s’allunya de l’objectiu d’incrementar la despesa en recerca).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació