Enric I. Canela

Són dades del 2008 referides a persones que tenien entre 25 i 54 anys. Ens diuen quina era la població que estava sobrequalificada per a la feina que feia. Noteu que l’atur era del 9% en els nascuts a l’Estat espanyol i del 15% els que havien nascut a altres Estats. Ara el total supera el 20%. La sobrequalificació era del 31% i del 58%, una barbaritat. Si no veieu bé la taula podeu anar a l’enllaç que teniu més amunt.

Aquesta enquesta l’he agafat a partir d’un article del diari El País. El titular és enganyós: España es el país de la UE con más trabajadores sobrecualificados. Casi un tercio cubre empleos por debajo de su nivel de formación – La media europea es del 19%, ja que sembla que sigui ara i no al 2008. Fins a mig article sembla que siguin actuals fins que arriba el punt en què diu que són del 2008.

En qualsevol cas segurament ara els resultats seran pitjor. L’Estat espanyol té un gravíssim problema amb l’encaix entre la demanda laboral i la formació.

Té mala solució si no augmenta el grau de qualificació de la demanda laboral. Té això a veure amb el tipo de sectors productius a l’Estat. Quan es podien fer reformes i afavorir la innovació no es va fer prou.

Dolent és desincentivar els estudis superiors i dolent és que el titulats universitaris treballin en feines de baix nivell.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació