Enric I. Canela

El Grup de Recerca SCImago no para de fer rànquings. Ha fet una tercera ordenació de les dades de 3.042 universitats i centres mundials amb producció científica significativa durant el període 2005-09. Es tracta del SIR World Report 2011 :: Excellence Rate Report.

Aquest darrer rànquing avalua l’excel·lència. La taxa d’Excel·lència indica quin percentatge de la producció científica de la institució s’inclou en el conjunt format pel 10% dels articles més citats en els seus camps científics respectius. Es tracta d’una mesura de la producció d’alta qualitat de les institucions de recerca. Ja es veu que les institucions grans no poden quedar massa ben parades.

Els centres de recerca catalans estan magníficament situats en el conjunt de l’Estat tot i que el primer és el Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas (18è lloc). Li segueix Institut Català d’Investigació Química (21è lloc) i després el Centre de Regulació Genòmica (60è). Curiosament aquests dos darrers, catalans, es van quedar sense la distinció Severo Ochoa.

La UB, la primera universitat de l’Estat, apareix en el lloc 625, més endarrere la UPF (lloc 643) i en el lloc 778 la UdL. Cal assenyalar que les universitats queden molt més endarrere que els centres de recerca més especialitats i que els hospitals. Lògic pel tipus de rànquing.

Així, la Universitat de Harvard apareix en el lloc 50è, darrere d’algunes universitats menors. La d’Standford en el 219, la Universitat d’Oxford en el lloc 280 i la Universitat de Cambridge en el 326 amb una puntuació no molt allunyada de la de la UB.

Una resposta a “Un rànquing de recerca ben curiós”

  1. […] la Universitat de Cambridge en el 326 amb una puntuació no molt allunyada de la de la UB.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació