Enric I. Canela

Llegia al web de Biocat que una cinquantena de representants de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, un projecte de cooperació econòmica-política entre Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, han pactat un full de ruta per consolidar l’Euroregió com a àrea capdavantera en innovació i recerca en biotecnologia i TIC al servei de la salut.

Les cinc regions de l’Euroregió treballaran conjuntament com un macroclúster transfronterer, un clúster de clústers, que volen que es converteixi en un pol d’innovació al sud d’Europa. Aquest funcionament serà la clau per enfortir la coordinació regional i permetrà construir projectes comuns amb finançament europeu.

Properament, es constituiran grups de treball euroregionals per línies temàtiques (telemedicina i teleassistència, història clínica i carpeta personal de salut, estàndards i interoperabilitat, formació i desenvolupament professional, i cerca de nous models de finançament i gestió). També es crearà un mapa de projectes i lideratges per a cada àmbit TIC i salut, i es detectaran oportunitats en projectes europeus.

Podeu també llegir la notícia al web de l’Euroregió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació