Enric I. Canela

Llegeixo a L’econòmic coses sobre la feina que està fent DBS Screening. L’empresa catalana DBS Screening, fins fa poc tenia la seva seu al Parc Científic Barcelona, va ser guardonada amb el premi Tecnos al millor projecte de Biotecnologia 2010 pel desenvolupament d’un innovador sistema de recollida de mostres sanguínies mitjançant paper de filtre (DBS) que permet a les autoritats sanitàries de tot el món posar en marxa campanyes preventives i facilitar el diagnòstic d’un ampli ventall de malalties, des de l’obesitat infantil, la insuficiència renal crònica o la diabetis, fins a malalties infeccioses que afecten a gran part de la població mundial, com ara la sida, la sífilis o l’hepatitis.

El sistema té un avantatge destacat respecte de les analítiques tradicionals de sang, ja que en basar-se en mostres de sang seca no necessita cadena de fred i això és molt més barat i es pot fer a qualsevol lloc.

Als països en vies de desenvolupament la firma preveu tancar acords de franquícia per tal de transferir la tecnologia a socis locals. El primer acord a tancar-se ha estat a l’Índia, però Vicente destaca que el seu model es pot exportar a tot el món.

Paral·lelament l’empresa -que ha estat un dels 15 projectes seleccionats pel Programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat de Catalunya (podeu veure vídeo de presentació) i ha rebut entre d’altres el primer Premi AlumniUB- ha iniciat una ronda de finançament per captar recursos que els permetin desenvolupar nous reactius per detectar a temps altres tipus de malalties.

Una notícia que m’ha agradat perquè Manuel Vicente, un dels socis, i jo havíem col·laborat fa molts anys. Faig una crítica, són bastants invisibles a la xarxa. M’ha costat molt trobar alguna manera de trobar el web de contacte. Ho he pogut fer perquè al final del vídeo, pocs segons, hi apareix. Si un no té ganes d’acabar el vídeo no els troba.

Una resposta a “Una empresa innovadora en diagnòstic”

  1. […] vídeo, pocs segons, hi apareix. Si un no té ganes d’acabar el vídeo no els troba.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació