Enric I. Canela

Dimecres, gairebé un centenar d’estudiants es van concentrar davant de la seu de la secretaria d’Universitats i Recerca en protesta per una reunió de rectors d’universitats que debaten el pla de governança, que haurà de definir l’estructura de les universitats. Amb una gran pancarta desplegada que deia Aturem la governança i la privatització, els estudiants van tallar els carrils de baixada de la Via Laietana. Cridaven consignes com “Mas retalla’t els collons” i “el fill de l’obrer a la universitat i el fill del banquer al camp a treballar”.

El pla de governança té com a objectiu millorar i modernitzar el sistema de les universitats en el termini d’un any, segons el govern, però els estudiants hi veuen un intent de retallar serveis i privatitzar l’educació. La comissió que estudia aquest nou pla, impulsat per la Secretaria d’Universitats i Recerca, es va reunir dimecres amb els rectors.

La quantitat de rucades que són capaços de dir és impressionant. Déu ens guardi que puguin tenir mai cap responsabilitat. No entenc com poden dir que es vol privatitzar la universitat i retallar serveis. Quins serveis volen? Hi ha docència i recerca. Segurament prefereixen el caos i que la universitat catalana reculi cada dia una mica més a causa d’un sistema lent i poc operatiu en un model de societat com l’actual. No sé per què no renuncien al mòbil, símbol de la privatització i de la mercantilització de les comunicacions. Un colom missatger no paga cap tarifa. Per sort no tenen la més mínima possibilitat de frenar això. Potser el Govern no faci res, però no serà per ells.

Una resposta a “Uns pocs estudiants estan en contra de la racionalització de la gestió universitària”

  1. […] possibilitat de frenar això. Potser el Govern no faci res, però no serà per ells.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació