Tocava manifestar-se


Enric I. Canela

El dia 17 escrivia Uns brètols assalten la UdG arran dels actes protagonitzats per uns quants estudiants a la UdG.

Avui llegeixo que uns 400 estudiants de la UdG s’han manifestat aquest matí a Girona en protesta per la càrrega policial del passat divendres. La protesta s’ha iniciat a les 12 hores davant del rectorat de la UdG, on han demanat la dimissió de la rectora Anna Maria Geli i del conseller d’Interior, Felip Puig.

Els estudiants han entrat al cap de pocs minuts al pati del rectorat, on han llegit un manifest que denuncia la “actuació desproporcionada” dels Mossos d’Esquadra, que va acabar amb tres detinguts, imputats per desordre públic i atemptat contra l’autoritat, i una desena de ferits. “Van agredir i van posar en perill la integritat dels estudiants, personal acadèmic i professorat que legítimament es manifestava”, diu el manifest que demana també la “retirada dels càrrecs contra les persones imputades”.

Posteriorment, els manifestants s’han desplaçat fins a les portes dels jutjats de Girona on durant aquest matí estan declarant els tres detinguts de divendres. La concentració de protestes s’ha desenvolupat pacíficament davant d’un cordó policial que impedeix el pas dels estudiants a l’interior dels jutjats.

Així es distreuen.

8 respostes a “Tocava manifestar-se”

 1. a 20 des. 2011 a les 8:33 xino

  aquest “així es distreuen” em sembla innecessari.
  No es tracta de defensar actuacions de ningú, però si entendre les diferents sensibilitats. Si enteneu les sensibilitats del president Mas per “retallar”, i la dels mossos per “carregar”, perquè no enteneu als estudiants per “protestar”? això ho considereu només una distracció?
  mal assumpte.

 2. a 20 des. 2011 a les 6:40 Olga

  Els que han entrat al Pati del Rectorat han estat tant l’alumnat, com el professorat com el personal d’administració i serveis. I la que ha llegit el comunicat és una treballadora de la Facultat de Lletres, abans d’escriure qualsevol cosa s’ha de documentar.!!

 3. a 20 des. 2011 a les 8:47 Enric I. Canela

  Xino,
  A la vida no es fa res que no comporti plaer. És el nostre sistema bioquímic. O la negació del càstig. Un benefici cerebral. Entenc les sensibilitats però no fer el brètol. Jo no em queixo de les protestes però si dels que trenquen portes i altres “gràcies”.

 4. a 20 des. 2011 a les 8:49 Enric I. Canela

  Olga,
  No passa res. Hi ha un conjunt de professorat i de PAS que també li agrada dedicar-se a “salvar-nos” a tots trencant portes. Una espècie d’associació que representa a una ínfima minoria i que està il·luminada per les teories de Mao l’any 1950.

 5. a 21 des. 2011 a les 8:12 Ramon

  L’has ben clavada, Enric! Una cosa és protestar (i la protesta està prou justificada) i una altra és fer el brètol, trencant portes i llençant objectes.

  La rectora va equivocar-se (és un fet perfectament normal en ella) no deixant entrar una representació dels que protestaven a dir unes paraules davant el president Mas. Ara bé,una part dels manifestants es van comportar de la única manera que saben: fent l’animal, amenaçant i agredint. I hi ha fotos on es veu clarament qui són aquestes persones. El rectorat de la UdG pensa actuar al respecte?

 6. a 21 des. 2011 a les 2:30 Xino

  Enric,
  la notícia d’aquest post no són les destrosses ni els actes vandàlics, la notícia és que “uns 400 estudiants de la UdG s’han manifestat aquest matí a Girona en protesta per la càrrega policial del passat divendres”.
  Així doncs, l’ “així es distreuen” desafortunat fa referència a aquesta posterior manifestació. Que pel que sembla ha estat absolutament legítima i cívica.

 7. a 21 des. 2011 a les 8:38 Enric I. Canela

  Ramon,
  Segurament havia d’haver deixat que entressin, tot i que jo no en sóc partidari d’interrompre actes amb aquestes coses. No és fàcil gestionar i mitjançar en aquests conflictes, però sota cap concepte es pot permetre el vandalisme.

 8. a 21 des. 2011 a les 8:41 Enric I. Canela

  Xino,
  Legítima sí, però manifestar-se a favor del desordre ho trobo fora de lloc. Es manifesten contra els que van mantenir l’ordre. De totes formes completament legítim. El que volia dir és que hi ha gent que ha fet un joc o una professió manifestar-se contra el sistema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació