Ahir, la directora general de recerca i gestió del Pla Nacional d’R+D, Montserrat Torné, va enviar un escrit que reprodueixo.

Nota informativa sobre l’estat de la Convocatòria 2012 dels Subprogrames:
Projectes d’investigació fonamental no orientada i Formació de Personal Investigador (FPI).

Benvolgut / a amic / a:

Em poso en contacte amb tu per informar-te sobre el calendari de publicació de les convocatòries que ha vingut gestionant la Direcció General de Recerca i Gestió del PN R+D+i, dins dels Programes Nacionals de Projectes de Recerca Fonamental i de Formació de Recursos Humans del vigent VI Pla Nacional d’R+D+i, que, com saps, es va prorrogar per acord de Consell de Ministres de 7 d’octubre de 2011 i que estarà en vigor fins que el nou Govern aprovi el Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica establert la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

A l’empara de les respectives ordres de bases i en el marc del Pla Nacional prorrogat s’ha treballat, com en els últims anys, en els tràmits preceptius per preparar les convocatòries corresponents a l’exercici 2012 de Projectes de Recerca Fonamental no orientada i de Formació de Personal Investigador, amb la previsió de llançar les respectives convocatòries durant la segona quinzena de desembre. De manera que en aquest moment, i amb l’escenari de pròrroga pressupostària, es disposa dels textos de les dues convocatòries fiscalitzades per la Intervenció Delegada en el MICINN i, per tant, pendents únicament de la seva signatura pels òrgans competents i publicació al BOE.

No obstant això, atesa la condició de Govern en funcions, i després de tractar el tema amb la comissió de traspassos del Partit Popular, serà el Govern entrant qui decideixi la seva aprovació i publicació tenint en compte els compromisos econòmics plurianuals que les esmentades convocatòries suposen.

De la mateixa manera, s’ha de traspassar la preparació de la resta de les convocatòries de Recursos Humans que ha vingut gestionant aquesta Direcció General, és a dir, Ramón i Cajal, Juan de la Cierva, Personal Tècnic de Suport i Torres Quevedo, per a la seva publicació el 2012.

Agraint per endavant la teva comprensió, et prego que transmetis aquest missatge a qui estimis oportú, amb l’objectiu d’informar els investigadors que, com en anys anteriors, en aquestes dates dediquen una part important del teu temps a preparar les sol·licituds per a aquestes convocatòries.

Una cordial salutació,

Montserrat Torné i Escasany

El País recull en Alarma entre los científicos por el retraso en el Plan Nacional de I+D, la por de la comunitat científica a perdre un any de convocatòria, com ja va passar quan el canvi del govern de Felipe González a José María Aznar. A tremolar una temporada ja que si no surten les convocatòries alguns quedaran ja fora del sistema i molts estudiants de doctorat sense opció.

2 respostes a “La por omple el sistema de recerca públic”

  1. […] alguns quedaran ja fora del sistema i molts estudiants de doctorat sense opció.   Font de l’article Que en […]

  2. […] d’haver publicat al desembre i que el PP va demanar al PSOE que l’atures (veure La por omple el sistema de recerca públic) eren 325 milions d’euros de finançament públic espanyol (més 59 milions de la […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació