Enric I. Canela

Això de l’Economia sembla un joc d’endivinalles. Defensa l’acadèmia que l’Economia és una ciència. Segurament, encara que no es poden fer experiments reproduïbles, ho és, però alguns la volen convertir en una paròdia.

Fixeu-vos. Avui el ministre d’Economia i Coneixement, Luis de Guindos, deia que el divendres el consell de ministres aprovarà un reducció de la despesa de 4.000 milions d’euros. Seria la part proporcional d’un trimestre del 16.500 milions d’euros que caldria estalviar el 2012 per reduir el dèficit al 4,4% del PIB.

Resulta que després el ministeri d’Economia i Coneixement ha rectificat i ha dit que el ministre no havia dit això. El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, no ratificava les xifres, més encara deia que seria uns 2.000 milions ja que només es tracta d’un senyal.

Això no té res a veure amb l’Economia sinó amb la descoordinació, explicable però inadequada en una cosa tan sensible.

La cosa més greu és que experts econòmics diuen que l’estalvi no haurà de ser de 16.500 milions d’euros sinó de 30.000 milions. Ha de ser més gran perquè estimen que el PIB decreixerà. Per fer aquesta reducció diuen que cal eliminar despesa en funcionaris no propietaris de plaça (interins i de confiança) i augmentar ingressos reduint el límit exempt de cotització de l’IRPF i augmentar la base de recaptació, així com l’IVA.

No està malament la diferència. Cal que afinin bé perquè la diferència és abismal.

Una resposta a “Les discrepàncies dels experts econòmics i els polítics”

  1. […] està malament la diferència. Cal que afinin bé perquè la diferència és abismal.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació