- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

En defensa de Carmen Vela

Enric I. Canela

Llegia que [2] la Confederación de Sociedades Científicas de España (Cosce), davant les crítiques que està rebent el nomenament de Carmen Vela com a secretària d’Estat d’R+D pel seu perfil progressista.

El comunicat diu [3]:

El nomenament de Carmen Vela com a secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació ha estat rebut amb satisfacció per la COSCE al unir en la seva persona la faceta de científica i l’experiència en la indústria, a més de ser una defensora activa de la importància de les societats científiques.

Com desgraciadament passa sovint, des d’alguns àmbits de la comunicació s’han expressat dubtes sobre la seva trajectòria i capacitat, sense donar oportunitat de desenvolupar cap acció. Davant d’això, COSCE vol expressar el seu màxim respecte per l’experiència de Carmen Vela com a investigadora, emprenedora i experta gestora de la transferència de coneixement científic, i confia que farà tot el possible per evitar noves reduccions en els pressupostos de R+D, així com per evitar la dispersió de les competències en R+D entre diferents ministeris. La COSCE espera així mateix la urgent creació i posada en marxa de la imprescindible Agència Estatal de Recerca, consensuada i aprovada per les forces polítiques en la legislatura anterior. Per tot això, la Confederació ha demanat una reunió amb la secretària d’Estat per comunicar-li la nostra postura.

Molt bé la posició de la direcció de la COSCE.