- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Bramar a través de la xarxa

Un grup de sonats d’una associació, de la que no havia sentit mai ;que es diu HazteOir ha escrit al seu web un article – pamflet que titula Sin ella en el Gobierno, viviremos más [2].

Diu que [3] els que visiten aquest lloc han enviat al ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, 20.000 peticions en menys de 24 hores perquè destitueixi a Carmen Vela com a secretària d’Estat de Recerca, en una campanya llançada per l’organització en la qual acusa Vela de “incompetència professional i sectarisme ideològic “.

En aquest sentit, l’organització afirma que tant el perfil tècnic com l’ideològic de la nova responsable de recerca són absolutament inadequats per exercir el càrrec. La institució destaca que les opinions anticientífiques de Vela a favor de l’avortament i la seva actitud negacionista de la vida humana danyen el prestigi de la ciència espanyola” i exposa diversos motius per a la seva cessió en un comunicat.

En el mateix, assenyala que va ser una de les primeres a signar un manifest anticientífic a favor de la llei de l’avortament que encara segueix vigent i que contestava a la Declaració de Madrid, signada per 2.000 científics en contra de l’avortament; afirma que va ser la portaveu del Manifest que professionals de la ciència que van demanar el vot per l’ex president Rodríguez Zapatero i també recorda que va demanar el vot per a Alfredo Pérez Rubalcaba en els últims comicis.

HazteOir subratlla que només “un parell d’institucions científiques, en les quals Vela tenia interessos personals, han donat suport el seu nomenament i acusa la secretària d’Estat de menysprear el gravíssim problema ètic de la recerca amb embrions humans que se segueix autoritzant a Espanya.

Com a cabres. Diu que un parell d’institucions científiques! Som més de 30.000 científics els que estem agrupats a la COSCE (veure En defensa de Carmen Vela [4]). Ja és trist haver de compartir coses amb gent que diu tantes bajanades en un espai tan petit.