Enric I. Canela

Finalment avui el consell de ministres ha nomenat la secretària de Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats i la secretària general d’Universitats.

Haig de dir que m’han sorprès els currículums ja que no esperava una secretària d’Estat amb un currículum d’investigadora. Estic convençut que entendrà que és la universitat. Es tracta de Montserrat Gomendio Kindelan.

Nascuda el 12 de novembre de 1960 a Madrid, és Llicenciada en Biologia per la Universitat Complutense de Madrid. Va obtenir el Doctorat per la Universitat de Cambridge. És graduada del Programa de Direcció General de l’IESE Business School (Madrid).

Va realitzar durant diversos anys recerca a la Universitat de Cambridge, al Departament de Zoologia, i durant aquest període va desenvolupar tasca docent. Es va incorporar al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) el 1991 com a Investigadora Científica i actualment és Professora d’Investigació adscrita al Museu Nacional de Ciències Naturals.

Ha publicat més de 100 articles científics en revistes de prestigi com Nature, Science i PNAS, ha organitzat congressos internacionals, ha estat convidada a donar conferències a nivell internacional, i ha format a joves investigadors.

Va ser directora del Museu Nacional de Ciències Naturals des de 1997 fins a 2002 i ha estat vicepresidenta d’Organització i Relacions Institucionals del Consell Superior d’Investigacions Científiques. A més, és membre corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals.

Magnífic currículum.

El currículum de la secretària general d’Universitats, María Amparo Camarero Olivas, és menys de recerca dura, però sens dubte coneix la universitat i la recerca.

Nascuda a Irun, el 1966, és Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de València i Doctora en Economia a la mateixa Universitat. Màster en Estudis Econòmics Europeus. College of Europe, Bruges 1990. És Catedràtica d’Economia Internacional i Europea des de febrer de 2007, al Departament d’Economia de la Universitat Jaume I de Castelló.

Ha estat Secretària Autonòmica d’Universitat i Ciència en la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana (maig 2008-juny 2011) i Directora del Departament d’Economia de la Universitat Jaume I (2006-2008), així com Catedràtica Jean Monnet d’Integració Econòmica des 2000.

Ha desenvolupat una intensa activitat investigadora, participant en més de 15 projectes d’investigació finançats, entre altres, per la CICYT (Pla Nacional d’R+D), Generalitat Valenciana, Comissió Europea, Tresor Britànic i fundacions com FUNCAS, BBVA.

També ha estat fundadora i tresorera (1998-2004) de l’Associació Espanyola d’Economia i Finances Internacionals i membre de la Econometric Society, l’Associació Lliure d’Economia i l’Associació Espanyola d’Economia.

Autora de més de 30 articles de recerca i en revistes d’alta divulgació, com Papers d’Economia Espanyola, Informació Comercial Espanyola i en manuals universitaris sobre Economia Internacional i Europea.

També un molt bon currículum.

Em penso que entre les dues la visió de la universitat que tindrà el ministeri serà adequada.

Felicitats a les dues i esperem que puguin fer una bona tasca, ens cal.

Una resposta a “El govern espanyol ja té cúpula universitària”

  1. […] a les dues i esperem que puguin fer una bona tasca, ens cal.   Font de l’article A […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació