Enric I. Canela

Avui en la presa de possessió del president del CSIC, Emilio Lora-Tamayo, el ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha aprofitat per indicar que la secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, compta amb el seu suport i ha assenyalat que és una persona de confiança a la qual cal valorar per la manera com fa la seva feina.

Té tota la raó. Jo no criticaré a Carmen Vela per les seves opinions sobre l’avortament o sobre els toros tret que en l’exercici del seu càrrec comenci a fer campanyes fora de lloc. Per a mi com si cada dia fa un ritual al Gran Esperit Manitú quan s’aixeca. El que m’interessa és que encerti i sigui eficaç en la secretaria d’Estat i que ens ajudi a tenir una recerca de qualitat. Fa bé el ministre defensant la secretària d’Estat d’avant dels atacs dels paranoics que tan abunden.

El ministre també ha parlat de la importància de la recerca per a la recuperació econòmica d’Espanya i ha insistit que la integració de la R+D+i en el teixit empresarial espanyol serà un dels objectius fonamentals del Govern. Esperem que això no perjudiqui la recerca.

Ha dit al nou equip de recerca, desenvolupament i innovació dependent del seu departament que hauran de fer més amb menys recursos. El ministre s’ha mostrat absolutament convençut que amb la capacitat, professionalitat, dedicació i esforç del nou equip vinculat a la R+D+i ha dit que això serà possible i que arribaran a bon fi. En el camps de la recerca això no és massa fàcil. O els investigadors es contracten o no, o es compren els reactius i infraestructures o no, etc.

De moment, el passat 30 de desembre el Consell de Ministres va aprovar una reducció de 600 milions d’euros de les subvencions i préstecs en la recerca, desenvolupament i la innovació (R+D+i), encara que no sabem on afectarà això.

A banda d’això, fonts de la Secretaria d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació han dit que aquest departament està ja treballant en els nous pressupostos científics, els quals tindran entre les seves prioritats al personal investigador. Això és bona notícia.

3 respostes a “De Guindos parla de recerca”

 1. a 17 gen. 2012 a les 10:13 Xavi

  Segons recull El Mundo
  http://www.elmundo.es/elmundo/2012/01/17/ciencia/1326819148.html
  aquesta retallada s’enmarca en l’acord de no disponibilitat de crèdit durant el primer trimestre de l’any.

  Tot i que el 30 de desembre va sortir la nova convocatòria de projectes d’investigació fonamental no orientada, està per veure què passarà amb les convocatòries de recursos humans que havien de sortir aquest primer trimestre (que són la majoria). FPU, FPI, postdoc de mobilitat, JdC y RyC.

  Tot apunta a que la convocatòria de FPI sortirà en breu, així que encara no sabem a on afecta la famosa retallada dels 600 ME.

 2. a 17 gen. 2012 a les 10:49 De Guindos parla de recerca |xcat.cat

  […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Desenvolupament, Innovació, R+D, Recerca | 1 Comment ‘ […]

 3. a 17 gen. 2012 a les 11:35 Enric I. Canela

  Xavi,
  Jo crec que afectarà més als préstecs (capítol 8) que a les convocatòries. Potser hi hagi algun petit retall, malament, però tal com estan les coses…
  Penso que la Carmen Vela vol que surti tot.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació