Enric I. Canela

Llegeixo que la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) es van reunir ahir en Assemblea General a la Universitat de Salamanca, amb l’objectiu de debatre sobre els diversos temes que componen l’actualitat de la política universitària. Moments abans d’aquesta reunió, a la qual han assistit un total de 60 representants de les universitats espanyoles, la presidenta de la CRUE, Adelaida de la Calle, es va referir al moment tan delicat que pateixen les universitats espanyoles.

La presidenta va manifestar la preocupació i inquietud dels rectors, que, tot i ser conscients de la situació de crisi actual per la que travessa el país, sostenen que la Universitat no es pot veure tan afectada per les retallades, ja que ha de seguir sent un servei accessible a tots.

La presidenta va recalcar que hi ha una sèrie de funcionaments bàsics, aquells que impliquen obrir les portes de les universitats cada dia, que no poden ser desatesos. De la Calle va assenyalar que la manca de tresoreria que tenen les universitats, podria deteriorar el sistema. A més, va explicar que les universitats necessiten liquiditat no només per fer front a la retribució dels treballadors, sinó per pagar als proveïdors dels serveis més necessaris per al funcionament de les universitats.

Finalment, Adelaida de la Calle va instar les administracions a confiar en les universitats, diu que en una societat basada en el coneixement, que és precisament al que es dediquen les universitats, generar i transmetre coneixement, haurien convertir-se en “eixos fonamentals en aquesta societat.

Bé, un discurs que ja coneixem i que es va repetint. Res a fer el 2012, demanar que no sigui pitjor, i esperar que el 2013 millori.

3 respostes a “Els rectors volen el que tothom, que no retallin més”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 21 gen. 2012 a les 4:12 pere alemany

  Enric,

  has convertit la senyora “de la Calle” en la senyora “del Carrer” … 🙂

 3. a 21 gen. 2012 a les 6:28 Enric I. Canela

  Pere,
  Moltes gràcies. Mira que ho reviso, però…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació