R+D+i de rebaixes?


Enric I. Canela

Llegia que el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha demanat aquest dijous al Govern espanyol que rectifiqui o almenys expliqui la retallada de 600 milions d’euros previst en R+D+i. Ho va fer en una conferència del Centre d’Estudis Jordi Pujol a la UPF. Almunia diu que malgrat les imprescindibles mesures d’ajust que requereix la crisi i la consolidació fiscal, la innovació i la formació han de ser prioritàries per tornar al creixement. Segons la seva opinió, aquesta actuació de retallada en R+D+i requereix una explicació, sinó una rectificació.

Mentre Almunia diu això, la necessitat de reduir organismes públics ha obligat el Govern a accelerar la supressió d’aquest tipus d’ens. L’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) i l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) podrien perdre la seva consideració d’organismes públics, i passarien a dependre d’Agricultura. Això podria reduir costos.

El govern espanyol no ha dit res el destí del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) i l’Institut Astrofísic de Canàries (IEO). Suposo que en aquests casos no farà cap canvi significatiu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació