Enric I. Canela

Avui llegim dues notícies que expliquen el mateix. Les poso les dos perquè són dos titulares molt complementaris. Són: Los investigadores denuncian que los recortes terminarán con generaciones de científicos i Los científicos denuncian que están ‘desamparados’ por los recortes en empleo público. Tenen a veure amb la denúncia del col·lectiu Investigación Digna. Podeu entrar al seu web i fer una ullada, paga la pena.

Parlen de la retallada de 600 milions d’euros del pressupost destinat a R+D+i i de la congelació de contractació. Certament la primera cosa m’amoïna menys que la segona. Tallar la contractació de joves investigadors, tallar la reposició, que en el fons és això, és com un assassinat a una generació. Què passa amb els joves que acaben enguany el contracte i no se’l pot fer un de nou perquè ho prohibeix un decret no pensat per a això. Realment el que va dissenyar aquest decret o era un complet ximple i ni sabia que existia aquest col·lectiu, o no li importava res el futur dels investigadors. Qualsevol de les dues coses és prou greu.

Esperem que d’alguna forma es trobi una solució política. Deu haver parlamentaris i governs autonòmics, entre ells el català, que poden fer alguna cosa. Ho esperem.

Una resposta a “Punyalada als investigadors”

  1. a 06 febr. 2012 a les 12:02 Punyalada als investigadors |xcat.cat

    […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació