Enric I. Canela

Podeu llegir que al Consell de Govern de la UB vam aprovar ahir, la creació de dues noves empreses derivades (spin-off): Advanced Nanotechnologies i Endoasic Technologies. Una de les bones notícies de la setmana. Ens calen moltes més però cal agrair a aquests emprenedors la seva feina.

Advanced Nanotechnologies desenvoluparà en els propers quatre anys un tractament de superfície molt innovador que es podrà aplicar en el sector de l’automoció, entre d’altres. La nova firma ha estat impulsada per Enric Bertran, catedràtic del Departament de Física Aplicada i Òptica de la UB i responsable del Grup de Recerca Consolidat de Física i Enginyeria de Materials Amorfs i Nanoestructures (FEMAN). També hi participen Esther Pascual i José Luis Andújar, professors titulars del mateix Departament i membres del mateix grup de recerca i de l’Institut de Nanociència i de Nanotecnologia (IN2UB), així com Antonio Onteniente, llicenciat en Física per la UB que actualment és soci director de l’empresa Ontledge SL i que té una llarga experiència en el sector de l’automoció com a cap de projectes internacionals. La importància del sector en què treballarà Advanced Nanotechnologies es fa palès amb dades com ara que l’any 2010 es van fabricar globalment 78 milions de vehicles entre turismes i vehicles comercials. El mercat automobilístic creix un 3,5 % des de l’any 1997.

Per la seva banda, Endoasic Technologies ha de desenvolupar al llarg dels dos propers anys els xips EndoD i EndoS, per integrar-los en càpsules endoscòpiques de cribratge i diagnòstic clínic de càncer gastrointestinal. Aquests elements, actualment no disponibles al mercat, podrien arribar a substituir els endoscopis gastrointestinals. L’any 2009, només als Estats Units, el mercat d’aquests endoscopis va ser de 227 milions de dòlars. Les càpsules que incorporin els xips d’Endoasic Technologies portaran al mercat la capacitat d’exploració activa i intuïtiva a un cost més reduït (tenen un cost comparable al d’una endoscòpia clàssica).

Endoasic Technologies ha estat impulsada per Àngel Diéguez, professor titular del Departament d’Electrònica de la Facultat de Física i responsable del Grup de Disseny Microelectrònic, el qual pertany al Grup de Recerca Consolidat de Sistemes d’Instrumentació i Comunicació (SIC).  També participen en aquesta empresa Anna Maria Vilà, professora titular del mateix Departament i membre del Grup de Recerca Consolidat de Materials Electrònics i Energia (M-2E), i el doctorand Oscar Alonso, membre de l’equip de Diéguez. Endoasic Technologies ha guanyat el segon premi BioEmprenedor XXI 2011, una distinció de referència en el sector promoguda conjuntament per Biocat, la Caixa, la Cambra de Comerç, la Fundació Genoma España i Barcelona Activa

4 respostes a “Dues empreses spin-off més a la UB”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, R+D, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 09 febr. 2012 a les 4:50 José María

  L’Enric Bertran és catedràtic des de fa molts anys, no sé com s’han pogut equivocar a la nota de premsa…

 3. a 09 febr. 2012 a les 11:34 Enric I. Canela

  José Maria,
  Ni idea. Ho arreglaré jo.

 4. a 15 febr. 2012 a les 8:23 Angel

  Hola

  la foto no corresponde a ENDOASIC ni a Ange Dieguez. En el origen de a foto la empresa mynorix (la de la foto de arriba) y endoasic esta intercambiadas.

  Angel Dieguez

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació