Enric I. Canela

Llegeixo que el ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha dit que té la intenció de revisar el sistema d’accés i manteniment de les beques universitàries perquè, segons ell, actualment estan vinculades al nivell de renda familiar i no al rendiment del becat. Això és ben cert.

Diu que les beques s’han convertit en una assignació no competitiva, és a dir, que a partir d’una determinat nivell econòmic es té el dret a una. És en nivell socioeconòmic el que determina la beca i pràcticament no hi ha condicionament en l’atorgament i la continuïtat d’aquesta respecte al rendiment. En la majoria de les carreres universitàries, el becat ha d’aprovar el 80 %dels crèdits d’un curs per mantenir la beca, i en el cas dels alumnes d’enginyeries, n’hi ha prou que obtinguin el 60 % “dels crèdits.

També ha assenyalat que per accedir des Secundària a una beca universitària, n’hi ha prou que la seva qualificació mitjana en secundària sigui de cinc punts. Ha afegit que no només cal revisar el mecanisme d’accés a la beca, sinó també el mecanisme de manteniment de la mateixa.

Té raó, però cal que les beques siguin una mica més grans perquè si l’estudiant becat ha de treballar, de res serveix. Cal trobar un equilibri entre import i exigència.

3 respostes a “El ministre vol que les beques universitàries siguin per rendiment”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

  2. […] Aquesta declaració ve a conseqüència de les declaracions del ministre Wert (veure El ministre vol que les beques universitàries siguin per rendiment). […]

  3. […] Aquesta declaració ve a conseqüència de les declaracions del ministre Wert (veure El ministre vol que les beques universitàries siguin per rendiment). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació