Enric I. Canela

Llegeixo que una trentena de delegats de les juntes i comitès del personal d’administració i serveis (PAS) i docent i investigador (PDI) de la UAB i la UPC s’han tancat avui en els respectius rectorats. La protesta, informa CCOO de Catalunya, pretén denunciar les noves retallades que el govern català incorpora en el projecte de Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat i que liquiden drets laborals del personal de les universitats.

A la UAB s’han tancat uns quinze representants sindicals al vestíbul del rectorat, amb matalassos i sacs de dormir, on volen romandre fins demà al migdia, quan es preveu donaran per finalitzada la protesta. Un nombre similar de delegats s’han tancat també al rectorat de la UPC, igual que ja van fer el passat dia 2, però que es va haver d’ajornar a causa del tancament de la universitat com a mesura de precaució per la neu anunciada.

Segons CCOO, el citat projecte de llei pretén reduir de manera indiscriminada les plantilles, tant de PAS (interins i laborals temporals) com de PDI (ajudants, lectors i contractes Ramón y Cajal, entre d’altres categories). Aquestes mesures de retallada, juntament amb les que apliquen algunes universitats, suposen un atac brutal a l’autonomia universitària, i fan inviable una universitat pública per a tothom i de qualitat.

Davant d’aquesta situació, UGT i CCOO han reclamat als rectors de les universitats públiques catalanes un posicionament actiu en defensa de la universitat pública, que passa per disposar de pressupostos suficients i d’autonomia universitària, així com de personal suficient i amb condicions dignes de treball. Per la seva banda, els treballadors de la UdL també es preveu que portin a terme una tancada al rectorat, tot i que aquest començarà a les 20.00 hores d’avui i finalitzarà demà al matí. Els sindicats de la UdL han convocat també als estudiants a sumar-se a aquest tancament per protestar contra les retallades que pateix el sistema universitari català.

3 respostes a “Tancament sindical a la UAB, UPC i UdL”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

  2. […] he comentat a Tancament sindical a la UAB, UPC i UdL el tancament de delegats sindicals a la UAB, la UPC i la UdL. Ara llegeixo que també s’han […]

  3. a 14 febr. 2012 a les 11:00 També es tanquen a la UdG |xcat.cat

    […] he comentat a Tancament sindical a la UAB, UPC i UdL el tancament de delegats sindicals a la UAB, la UPC i la UdL. Ara llegeixo que també s’han […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació