Enric I. Canela

Amb les mentides no es té més raó. La capacitat que tenen uns per mentir i altres per inflar les mentides és espectacular. La Vanguardia publica: Les universitats catalanes prescindeixen de fins a 700 treballadors, segons una plataforma. Cap mentida per part de La Vanguardia. La mentida és de la plataforma. Deia el diari:

Les universitats catalanes han prescindit de fins a 700 treballadors des de començament d’any entre no renovacions de personal associat i lector dels diferents centres, segons ha apuntat en roda de premsa la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup).

Segons han concretat, a la UPC està pendent d’aprovar la no renovació d’unes 300 persones – no computades en aquestes 700 -, mentre que a UAB ja s’han deixat de renovar contractes a entre 200 i 390 associats, lectors i ajudants.

Igualment, a la UPF no s’han renovat a 266 associats i a la UB, a 181 lectors i ajudants, sempre segons aquestes dades.

No tinc les dades de les altres universitats, però de ben segur que les de la UB són falses. Seria d’agrair que els diaris seriosos contrastessin les dades abans de donar veu als mentiders. Potser ho han fet perquè ara ha desaparegut la notícia.

Altres diaris, però, com l’ABC, gaudeixen en inflar tot allò dolent que algú diu sobre Catalunya. Així titula: Las universidades catalanas despedirán a un millar de profesores este curso. A sobre s’equivoquen i escriuen:

Segons dades facilitades per la Plataforma Unitària en Defensa de les universitats públiques (Pudup), les universitats UAB, UB, UPF i UPC han eliminat i eliminaran aquest curs prop de un milió de contractes, a través d’acomiadaments o no renovacions.

6 respostes a “Tergiversació de les dades sobre les retallades universitàries”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 16 febr. 2012 a les 5:27 Jaume

  L’agència EFE s’havia equivocat en la informació, ja que no es en passat sinó en futur, com pots veure en la notícia correcta que avui publica La Vanguardia: http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20120215/54254586927/las-universidades-catalanas-prescindiran-de-unos-700-trabajadores-segun-una-plataforma.html

  Per tant, et demano que rectifiquis aquest article, ja que en la roda de premsa no es va dir cap mentida, ja que són previsions d’acord amb els presuspostos aprovats i els plans d'”austeritat” de les diferents universitats.

 3. a 16 febr. 2012 a les 7:51 Enric I. Canela

  Jaume,
  Bé, queda clar que EFE es va equivocar en el titular. També es va equivocar amb els 181 lectors i ajudants de la UB? M’alegra dir-te que dubto que la UB hagi acomiadat 181 persones dels 120 ajudants i 241 lectors que (crec) tenia.
  De totes formes contrastaré la notícia amb la direcció de la UB.

 4. […] dia escrivia Tergiversació de les dades sobre les retallades universitàries. Posava en dubte, fundada, les dades sobre els acomiadaments de professorat fets o previstos. Ho […]

 5. […] dia escrivia Tergiversació de les dades sobre les retallades universitàries. Posava en dubte, fundada, les dades sobre els acomiadaments de professorat fets o previstos. Ho […]

 6. a 19 febr. 2012 a les 10:28 Jaume

  La PUDUP no va mentir en cap moment. L’agència EFE va agafar malament les dades i ja s’ha sol·licitat una rectificació.

  La PUDUP va informar que la UB ha prescindit de 181 professors associats, d’acord amb dades facilitades pel comitè d’empresa de la UB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació