Com supera la crisi la URV


Enric I. Canela

Llegeixo que la URV tornarà a tancar les portes el proper mes d’agost per la crisi, segons ha anunciat avui el seu rector, Francesc Xavier Grau. La URV no obrirà del 6 al 26 d’agost, i la climatització es tancarà dues hores abans, a les 15 hores, del 16 de juliol al 5 d’agost per estalviar 25.000 euros. El tancament de la URV a l’agost passat va suposar un estalvi de 150.000 euros, i es va estalviar mig milió més amb la reducció en un 20% del consum energètic i amb un nou contracte del servei elèctric.

Després de la reunió del consell de govern de la URV, Grau ha confirmat aquest tancament a l’agost per prosseguir amb les mesures d’estalvi iniciades l’any passat, quan es van estalviar 7,3 milions, mig milió més del previst, gràcies a un pla de austeritat dissenyat per poder afrontar els 13,5 milions de pressupost. Aquest any, per al pressupost, prorrogat, es treballa amb una previsió de disminució d’ingressos corrents del Govern del 1,9%, és a dir, 1,2 milions.

A més, la partida de personal es va reduir en un milió sense recórrer als acomiadaments. Segons Francesc Xavier Grau, les rescissions de contracte no es contemplen tampoc aquest exercici ni durant el 2013.

La celebració del consell de govern s’ha vist interrompuda pels treballadors de la URV, que han irromput per llegir un manifest i anunciar mobilitzacions. Per al portaveu sindical de CCOO, Joel Fernández, el 40% dels llocs de treball pengen d’un fil amb la nova legislació estatal i, a més, la seva protesta era també contra les retallades del Govern, que patiran íntegrament.

Els més afectats són el personal investigador i el d’administració i serveis, al qual amb la nova llei se’ls pot acomiadar de forma procedent, si no hi ha prou recursos, amb 20 dies d’indemnització per any treballat. Per això, els treballadors han reclamat a Grau que defensi l’autonomia universitària davant el Govern “o que dimiteixi”, ha assenyalat Fernández, que ha indicat que el 29 de febrer se sumaran a la vaga d’estudiants i professors convocada en totes les universitats catalanes .

3 respostes a “Com supera la crisi la URV”

 1. a 24 febr. 2012 a les 12:03 Com supera la crisi la URV |xcat.cat

  […] a la vaga d’estudiants i professors convocada en totes les universitats catalanes .   Font de l’article Que en […]

 2. a 25 febr. 2012 a les 8:42 Vicerector PDI

  La URV no ha estalviat 7,3 milions. D’aquests 7,3 milions que consideren estalvi, gairebé 3 són majors ingressos (suportats per l’alumnat, més taxes) i per què la URV ha pressupostat, per
  primer cop, dos conceptes que sempre s’havia considerat no fer-ho: els ingressos
  financers i i l’ingrés obtingut per la liquidació de l’IVA (pressupostàció creativa???); concepte aquest últim que és el gruix de la partida d’ingressos.

  La URV no acomiada personal? No, només ha rescindit contractes; concepte que com tothom sap no és acomiadar, però, el resultat és que la plantila de PDI i la plantilla de PAS ha evaluacionat a la baixa.

  Del més de 13 milions que ha de reduir, només 150.000 euros són d’estalvi energètic. Resulta curiós que l’estalvi pressupostari que representa el % més petit dels 13 kilos, sigui el titular de premsa.

  Eltitular hauria de ser: El pla d’actuació econòmica de la URV inclou una reducció de 4,5 milions de despesa en REDUCCIÓ DE PLANTILLA L’ANY 2013. AQUEST HA DE SER EL TITULAR!!!!!!!!

 3. a 25 febr. 2012 a les 2:31 Enric I. Canela

  Òbviament desconec els detalls. De totes formes és absolutament correcte, més aviat obligat, fer el pressupost amb una previsió d’ingressos ajustada al que s’espera. Si s’esperen uns ingressos financers, s’han de pressupostar. Això no és creatiu, és correcte.
  El que segurament hi ha és un missatge incorrecte. El que sembla que passa és que la diferència d’ingressos i despeses pressupostaris és 7,3 milions més positiva. Això és el resultat de més ingressos i menys despeses, sempre en termes algebraics.
  Rescindir contractes és acomiadar. No renovar és el que tècnicament no és acomiadar.
  El titular de premsa… Sempre és trien coses poc significatives. Tancar a l’agost!
  Jo crec que les universitats no expliquem bé els resultats econòmics. parlo en general.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació