Més estudiants per classe?


Enric I. Canela

Llegeixo que els sindicats d’universitats anuncien mobilitzacions per l’augment de la jornada laboral. S’oposen a l’increment de jornada de 35 hores setmanals a 37 hores i mitja. Aquest dimecres s’ha reunit la Mesa d’Universitats Públiques Catalanes, i a la reunió s’han comunicat els ajustos de personal que s’apliquen a tota la funció pública de la Generalitat

Els sindicats han explicat que la situació laboral dels PAS (personal d’administració) i dels PDI (personal docent d’investigació de les universitats) queda empitjorada. A més, s’oposen a l’increment de jornada de 35 hores setmanals a 37 hores i mitja perquè això comportarà que s’acomiadi personal interí i hi hagi més alumnes per classe, fins a 140, fet que no compleix amb els objectius del Pla Bolonya, ha assegurat el portaveu d’UGT. També, defensen una posició contrària a la retallada del 3% del sou.

Trobo molt lícit que s’hi oposin, però em sembla que això no afecta per a res al PDI ja que ens resulta indiferent aquesta normativa. Nosaltres, els de temps complet, ja tenim 37,5 hores a la setmana, és el PAS el que fa 35 hores a la setmana. Què té a veure amb que s’acomiadi professorat interí que el PAS treballi dues hores i mitja més a la setmana? No entenc en absolut l’argument de què això implica més estudiants per classe. Les hores anuals de classe són 240 (BOE) i això no ho toca ningú. Potser el diari s’ha equivocat en la notícia.

Consti que no discuteixo en absolut que estiguin indignats per aquest increment horari però no m’agraden les tergiversacions. Tampoc no discuteixo altres raons que hi exposen.

Per completar la informació podeu llegir Mesa d’Universitats: Els atacs més durs des de la Transició i els equips de govern de les universitats no pensen fer res per evitar-ho, de Comissions Obreres.

2 respostes a “Més estudiants per classe?”

  1. a 24 febr. 2012 a les 1:00 Més estudiants per classe? |xcat.cat

    […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

  2. a 25 febr. 2012 a les 12:32 professor upc

    Hi han mons paral.lels. A telecos (als diferents graus) hi han classes amb 5-10 alumnes a assignatures troncals de 1er, 1-3 a laboratoris de primer, … [Es tracta del quatrimestre de primavera, és a dir de molts alumnes repetidors]. A mesura que curs avança el nombre d’alumnes disminueix…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació