Ferits i detinguts


Enric I. Canela

Al final la jornada de vaga a l’ensenyament públic d’aquest dimecres s’ha saldat amb un total de dotze detencions en el marc de les protestes que s’han desenvolupat durant tot el dia. Dels dotze detinguts, dos són menors d’edat, segons dades dels Mossos d’Esquadra, que han efectuat nou de les detencions, mentre que la Guàrdia Urbana n’ha practicat tres. Als detinguts se’ls acusa de desordres públics, danys a mobiliari urbà, crema de contenidors i agressions als agents policials. D’altra banda, la jornada de protestes, que ha comptat amb diverses càrregues policials, s’ha saldat amb dotze ferits, set d’ells mossos, segons la versió policial.

Com no podia ser altrament, el portaveu de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), l’entitat que ha convocat la vaga d’estudiants d’aquest dimecres i la manifestació, Xavier Doménech, assegura que la manifestació d’avui ha sigut eminentment pacífica.

Per Doménech, encara cal saber exactament què ha passat amb els actes de violència que s’han produït després de la protesta, però destaca que no tenen res a veure amb la PUDUP ni amb l’esperit de la seva convocatòria. Estic ben segur d’això, però el que ha passat és molt fàcil de saber, és el que passa sempre. Deu ser culpa dels Mossos que havien de convidar a cafè als violents que no es perden una, sigui una manifestació universitària o d’estibadors. Si hi ha possibilitat de cremar alguna cosa, allà hi són.

Una resposta a “Ferits i detinguts”

  1. a 01 març 2012 a les 12:02 Ferits i detinguts |xcat.cat

    […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació