Enric I. Canela

Torno a parlar de Catalunya Oberta. Sembla que els seus periodistes van tenir molt males experiències. En aquest cas signa Àstrid Bierge l’article Suspens general!

Em sap greu perquè normalment llegeixo el que escriu i és una bona professional, però una vegada més veiem que la Filosofia no l’assimilen bé els estudiants, potser es donen poques hores. Potser no, segur, caldria més Filosofia i més Matemàtiques. La Lògica Aristotèlica ens ensenya que del cas particular no es pot passar al general.

La periodista explica en tres paràgrafs la seva experiència personal quan estudiava Periodisme a la UAB. Valora molt malament aquella formació. Probablement tot el que explica sigui objectiu, no tinc perquè dubtar de qui explica els fets amb concreció.

El problema apareix quan entra en el darrer paràgraf. Diu: La universitat pública catalana és de molt mala qualitat. No només ho dic jo basant-me en la meva experiència sinó que també ho diuen els rànquings internacionals. Ha llegit els diaris però no s’ha mirat els rànquings a fons. És cert el que diu però caldria ser més selectiu i analitzar les causes. Per exemple, si mirem el que considero més prestigiós, el THE World University Ranking 2010-2011 que elabora Thomson Reuters, en Ciències de la Vida la UB era la 44 del món, la 9 d’Europa i la 3 d’Europa continental. Si mirem Clíniques, Preclíniques i Salut resulta que era la 49 del món, la 8 d’Europa i la 2 de l’Europa continental. Aquest any ja no ho és. Què ha passat? Som més dolents? No, més o menys igual, bastant bons en aquest àmbit, però altres reben més i corren més.

Jo no em vaig manifestar perquè no estic d’acord amb moltes coses, però la universitat pública porta ben bé cinc anys amb problemes econòmics, tres d’incompliments dels compromisos signats del Govern anterior i dos amb reduccions de l’actual, tot i que la d’aquest any sigui petita, però és que plou sobre mullat i els rànquings no mesuren un any, mesuren evolucions. Cal mirar el que reben les universitats per valorar els resultats. L’economia s’està carregant la universitat. No hi ha dubte per molt que els polítics diguin que no passa res.

Els problemes de les universitats catalanes, que hi són, no són generalitzables. No conec Periodisme, potser es fa molt malament, però conec altres coses que es fan molt bé. I els estudiants que volen, aprenen, els que no, no. Tenim un problema afegit al dels diners, som laxes i no fem com els britànics que si suspens, adéu.

Dit tot això, estic totalment d’acord amb que determinades reivindicacions no són per manifestar-se, però hi ha que sí.

Una resposta a “Generalitzar sobre la universitat és dolent”

  1. […] amb que determinades reivindicacions no són per manifestar-se, però hi ha que sí.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació