Enric I. Canela

M’amoïna el que llegeixo. Són unes declaracions d’Amparo Camarero, la secretaria general de Universitats del govern espanyol, que ha fet unes declaracions complementant a les del seu ministre

Ja les vaig criticar perquè no es basaven en dades del Ministeri sinó de la CRUE, quan el Ministeri té millor informació, mal començament. Ara la secretària general diu que la taxa d’abandonament universitari al nostre país és del 30% enfront del 16% de la mitjana europea. Això suposa una pèrdua de 2.960 milions d’euros invertits en capital humà sense retorn. Això de l’abandó són dades que ara no recordo si són exactes, però en tot cas, correctes. La rucada ve amb els 2.960 milions d’euros.

El 13 de juny ja vaig escriure Campanya d’intoxicació sobre el cost de la docència universitària. Allà feia un comentari en el que no entrava en aquest punt concret més que en condicional. Vaig contrastar això amb el ministeri d’aleshores i em van dir que això no tenia cap ni peus.

No entro ara amb si una dada és o no, el problema que detecto és que no es fa servir la informació, ben elaborada, del ministeri i s’agafen estudis que no sempre tenen el rigor necessari per a què una responsable del govern espanyol surti a explicar-les.

Demano rigor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació