Enric I. Canela

Carmen Vela, secretària d’Estat de Carmen Vela, secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, diu que farn filigranes, definint prioritats de manera clara i eficient per mantenir l’excel·lència i les persones del sistema.

Sintetitza les previsions inicials del Govern per a R+D+i i diu que té una disminució del pressupost són 531 milions d’euros en els capítols 1 al 7 [subvencions] i 213 en el capítol 8 [préstecs].

Com sabeu, les subvencions inclouen partides que cobreixen els projectes competitius de recerca, transferències als organismes públics d’investigació, personal i quotes a organismes internacionals.

Pel que fa al pressupost de 2012, que el govern espanyol anunciarà en poques setmanes, diu que hi haurà més retallades per a tots, però han demanat que en ciència i innovació no es talli més, perquè no es pot. Diu que van a barallar-se per tal que no hi hagi més retallades.

Els 531 milions d’euros menys el 2012 signifiquen una notable retallada respecte a la disponibilitat, ja minvada, que tenia el desaparegut Ministeri de Ciència i Innovació el 2011 i que, a més, arrossegava més retallades d’anys anteriors.

D’on es pot reduir ara, on és el marge? Segons la secretaria d’Estat del capítol d’instal·lacions científiques i tecnològiques, de les transferències nominatives, que se suprimeixen completament i es negociaran les quotes als organismes internacionals.

Potser no es posi en marxa l’Agència de Finançament, anunciada en la nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, però pendent de la seva creació. Molts experts s’han plantejat si, després de vuit anys d’espera, és oportú posar en marxa aquesta nova institució del sistema d’R + D espanyol precisament en un moment extremadament difícil com aquest, és a dir, si l’agència no naixerà llastada per les grans estretors econòmiques.

En fi, que segueix la cosa pintant molt malament. Clar que ja ho sabíem. Si fan com a Catalunya que només s’ha perdut una mica menys del 2%…

, diu que farn filigranes, definint prioritats de manera clara i eficient per mantenir l’excel·lència i les persones del sistema.

Sintetitza les previsions inicials del Govern per a R+D+i i diu que té una disminució del pressupost són 531 milions d’euros en els capítols 1 al 7 [subvencions] i 213 en el capítol 8 [préstecs].

Com sabeu, les subvencions inclouen partides que cobreixen els projectes competitius de recerca, transferències als organismes públics d’investigació, personal i quotes a organismes internacionals.

Pel que fa al pressupost de 2012, que el govern espanyol anunciarà en poques setmanes, diu que hi haurà més retallades per a tots, però han demanat que en ciència i innovació no es talli més, perquè no es pot. Diu que van a barallar-se per tal que no hi hagi més retallades.

Els 531 milions d’euros menys el 2012 signifiquen una notable retallada respecte a la disponibilitat, ja minvada, que tenia el desaparegut Ministeri de Ciència i Innovació el 2011 i que, a més, arrossegava més retallades d’anys anteriors.

D’on es pot reduir ara, on és el marge? Segons la secretaria d’Estat del capítol d’instal·lacions científiques i tecnològiques, de les transferències nominatives, que se suprimeixen completament i es negociaran les quotes als organismes internacionals.

Potser no es posi en marxa l’Agència de Finançament, anunciada en la nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, però pendent de la seva creació. Molts experts s’han plantejat si, després de vuit anys d’espera, és oportú posar en marxa aquesta nova institució del sistema d’R + D espanyol precisament en un moment extremadament difícil com aquest, és a dir, si l’agència no naixerà llastada per les grans estretors econòmiques.

En fi, que segueix la cosa pintant molt malament. Clar que ja ho sabíem. Si fan com a Catalunya que només s’ha perdut una mica menys del 2%…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació