Enric I. Canela

Resulta que avui, diu el diari no els he comptat, 300 membres del PAS han ocupat la sal on s’havia de realitzar un Consell de Govern. Efectivament, abans de les nou del matí eren allà. Pacíficament han impedit la celebració. Era gent normal i respectable, alguns els conec fa molts anys, també algun anormal aïllat dels que diu sistemàticament bajanades, però això és inevitable.

La meva posició invariable és que això no serveix absolutament per a res. La situació econòmica del país és greu i encara rebrem més. L’única opció és anar a paralitzar el Bundestag. Més aviat penso, aquesta és una opinió molt personal, que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, s’han vist sobrepassat pels “altres” sindicats, els que pensen que és una gran idea paralitzar els autobusos quan es fa el congrés de mòbils (ho volen per ajudar al país). Aquests són de l’estil PUDUP (o CGT, per entendre’ns). Aleshores als sindicats majoritaris, que han perdut capacitat de ser interlocutors, no els queda més remei que moure’s. Marcar territori.

Total, sense Consell de Govern i un comunicat conciliador del rector. Qui no pot estar d’acord amb la necessitat de preservar la universitat i la recerca. Diu el comunicat en un punt: Ens fem càrrec de les dificultats de la situació econòmica actual i hem expressat el nostre desacord amb les mesures que no prioritzin la Universitat; i no per una defensa corporativa, sinó amb el convenciment del servei que la nostra institució presta a la societat. I també: En aquest sentit, fem costat a les reivindicacions de tots els sectors i de la comunitat universitària en el seu conjunt i, des del respecte al principi de la legalitat i des d’una visió institucional, ens expressarem i actuarem per tots els camins que siguin necessaris per defensar-les. Correcte, no?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació