Una acció fructífera


Enric I. Canela

Llegeixo que mig centenar d’alumnes de la UAB han començat aquest dilluns una tancada a les facultats de Filosofia i Lletres i en la de Comunicació amb intenció de romandre-hi fins al dia 29, jornada en què està convocada la vaga general.

L’objectiu dels concentrats és aconseguir que, tal com va passar amb les protestes contra el Pla Bolonya, se suspenguin les classes a la Facultat de Lletres fins al dia de la mobilització.

Els estudiants han decidit fer el pas després que la degana de la UAB, Laura Santamaria, es negués a signar un escrit que es reclamava la insubmissió a les retallades en educació aplicats per la Generalitat.

La tancada que ha començat aquest dilluns i que portarà als joves a pernoctar a les instal·lacions de la UAB s’està vivint sense incidents.

Està bé. Em pregunto per a què serveix això a banda de per acabar el curs sabent menys. No sé a qui molesten a banda de perjudicar als companys. Una vaga interesant contra les retallades a salut potser deixar d’anar al metge quan estàs malalt. També seria molt útil.

5 respostes a “Una acció fructífera”

 1. a 20 març 2012 a les 1:03 Una acció fructífera |xcat.cat

  […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 20 març 2012 a les 4:43 Xavier Villalba

  Enric,
  Una esmena: la Degana de la Facultat de Lletres és la Teresa Cabré (la Laura Santamaria és de la Facultat de Traducció i Interpretació). Com comentava al meu blog: Sant Tornem-hi! Quin fastig!

 3. a 20 març 2012 a les 7:32 Enric I. Canela

  Xavier,
  La notícia diu això. Quina degana es va negar?

 4. a 21 març 2012 a les 11:04 Xavier Villalba

  Enric,
  Sí, ja vaig veure que el Mundo ho deia: una gran tasca periodística. La història (llarga) és la següent: a Lletres teníem eleccions al Deganat i un grup més o menys liderat pel Borja de Riquer (a l’ombra) va mirar de muntar una candidatura que competís amb la Degana sortint, la Teresa Cabré. La cosa va ser un fracàs espaterrant i, tot i que la degana va ampliar el termini, no van ser capaços d’organitzar una candidatura (de fet no hi han cregut mai, en les eleccions). Justament, el cinc de març, teníem Junta de Facultat per reelegir la Teresa Cabré (única candidata) i al matí es va difondre un manifest que ‘exigia’ a la Degana la insubmissió a les mesures d’estalvi (retallades). L’elecció es va fer amb normalitat i el 15 de març el Deganat ens va comunicar que “cap a tres quarts de dotze, un grup d’entre 15 i 20 persones es va presentar en el Deganat per a lliurar el manifest adjunt [=el que esmentava més amunt], exigint que la degana donés una resposta abans de dilluns, dia 19, i advertint que, si no se n’acceptaven els continguts, l’activitat normal de la Facultat es veuria alterada.”
  La resta és ben conegut: la Facultat de Lletres de la UAB novament centre de la revolució estudiantil mundial.

 5. a 22 març 2012 a les 7:55 Enric I. Canela

  Xavier,
  Gràcies per l’aclariment. Els diaris agafen les not´cies com els dóna la gana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació