Enric I. Canela

Avui l’Assemblea Plenària del Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc), campus d’excel·lència internacional, ha decidit impulsar una nova associació d’àmbit català per situar Catalunya al mapa internacional de les regions líders en recerca mèdica, ha aprovat un document que servirà de base per preparar la candidatura de la “Health Catalonia Region Innovation KIC: Barcelona InnoHealth”, sota la qual s’agruparien d’una forma més eficient els projectes en curs.

Es preveu que el 2014, dins el programa europeu Horitzó 2020, tingui lloc una nova convocatòria europea per crear noves comunitats de coneixement i innovació o KIC, en la qual s’inclogui el tema de salut. En aquest sentit, per iniciativa de Biocat, el HUBc ha aprovat un document que servirà de base per preparar una candidatura i desenvolupar la proposta Health Catalonia Region Innovation KIC: Barcelona InnoHealth,sota la qual s’agruparien d’una manera més eficient els projectes actualment en curs, i alhora es podria situar Catalunya en el mapa internacional de l’EIT en l’àmbit de la salut.

Les KIC són associacions en xarxa en què participen universitats, centres de recerca, empreses i agències regionals o locals per tal de treballar a escala europea sobre problemes que afecten la societat, desenvolupant iniciatives per incrementar la prosperitat basant-se en el coneixement. En la gestió de la seva tasca les KIC combinen l’educació amb l’emprenedoria, la recerca amb la innovació i el sector públic amb el privat, per tal d’establir aliances i projectes comuns en un àmbit que afecti la ciutadania i que permeti millorar el benestar social i econòmic dels països europeus. Es preveu que el 2020 el pressupost per a KIC sigui de 350 M€.

Actualment integren el HUBc 26 entitats, entre institucions, centres de recerca, empreses i ajuntaments. En aquest temps, altres institucions també han mostrat la intenció d’adherir-se al projecte, entre les quals hi ha l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Les entitats que actualment formen el HUBc, a banda de la UB, que n’és la coordinadora, són el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Biocat, Biopol’H, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’IDIBELL, el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Duran i Reynals, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, l’Hospital de Sant Joan de Déu i els Serveis de Salut mental del mateix hospital, l’associació Catalonia Bio, la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN), Ferrer Internacional, l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), el Fòrum Empresarial del Llobregat el centre tecnològic Leitat. També té el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat.

A l’enllaç podeu obtenir més informació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació