Enric I. Canela

Llegia que el Consell de Govern de la Universitat de Girona ha aprovat augmentar la càrrega lectiva dels docents el curs que ve. L’acord afecta als professors a temps complet que hauran de fer més hores de classe pel mateix sou. De retruc, aquesta mesura reduirà la contractació de professorat associat a temps parcial que, habitualment, són professionals que compaginen una tasca en l’àmbit professional fora de la universitat amb les classes. Fonts de la universitat han explicat que la sessió s’ha celebrat amb total normalitat després que una trentena de persones boicotegessin la reunió el passat 23 de febrer. L’orde del dia era exactament el mateix.

Ja en vaig parlar a Bloqueig del consell de govern de la UdG. Les hores que hauran de fer no són més de les que ens marca la llei, 240 hores de classe a l’any més 180 hores d’atenció als estudiants. Lògicament això ens entra en el sou. El tema és que per dedicació a la recerca, intensiva, es poden fer rebaixes, això en època de vaques grasses. Ara no es pot fer. A la UdG tenien una rebaixa, crec que generalitzada però no n’estic segur. El que si garanteixo és que no faran més hores de les que hem de fer. Ho aclareixo perquè a vegades els titulars de premsa indueixen a error.

2 respostes a “La UdG fa el consell de govern suspès”

 1. a 31 març 2012 a les 7:31 pere alemany

  Enric,

  aixó de les 240 “hores” és molt flexible. A nosaltres a la UB (com a mínim a la facultat de Química) dirigir un Treball de Fi de Grau ens comptabilitza com a 8 d’aquestes 240 hores. Jo i els meus estudiants de doctorat ja li hem dedicat al “meu” estudiant més de 30 hores i només hem començat, d’aquí al juny segur que li hauré dedicat moltes més hores (m’estic apuntant les que faig personalment per tenir-ne una idea). Per tant, sota el paraigua de les 240 hores hi ha molta flexibilitat.

  I que consti que aquest comentari no és una queixa. Jo he dit als meus companys que es queixen de la magra assignacio de 8 hores per Treball de Fi de Grau dirigit que la filosofia és que qui ens paga ha decidit simplement que hem de fer menys recerca i més docència. Aixó és tot.

  De tota manera el que si que em sulfura és que vinguin després les autoritats començant pel senyor Castellà a dir-nos que a la universitat no fem recerca i que solucionaran la posició de les nostres universitats als rankings internacionals (que bàsicament mesuren l’activitat de recerca) fitxant talent de fora. Si tenen al “talent” de dins entretingut fent altres coses, és de calaix que no fem tanta recerca com voldriem/podriem.

  Ja en començo a estar molt tip del menyspreu de les autoritats catalanes als que intentem desde les universitats fer una recerca digna en unes condicions molt desfavorables i sense queixar-nos excessivament. Com a mínim que no ens insultin dient que qualsevol de fora en uns instituts privilegiats on no fan docència ho fara millor que nosaltres.

 2. a 31 març 2012 a les 8:36 Enric I. Canela

  Pere,
  Ja saps que penso igual respecte a les 240 hores,pobres 240 hores. Estem més o menys igual. A mi cada estudiant em costa moltes hores. Tampoc em queixo. És la feina per a la que em van contractar quan vaig començar.
  Crec que el discurs de Castellà està esbiaixat. La base està en què una proporció molt significativa de professorat funcionari no fa res o pràcticament res en recerca i això mirat en global. Nosaltres (en disciplines)som una part i no majoritària.
  El problema està en què el discurs no està ben diferenciat.
  Estic ben segur que aquest discurs el canviaran després d’analitzar una mica més les coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació