Enric I. Canela

Avui el Govern ha designat a Salvador Alemany i Mas (i 2)com a president del Consell Social de la UB. Salvador Alemany (Barcelona, 1944) és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i diplomat en Ciències Econòmiques per IESE. Des del 2009 és president d’Abertis Infraestructuras i des de 2011, de Saba Infraestructuras. En el vessant institucional, actualment és el president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat de Catalunya (CAREC). Amb anterioritat, havia presidit el Cercle d’Economia (2008 – 2011), l’Associació Espanyola d’Aparcaments i Garatges, així com la Comissió Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona. En el sector esportiu, va ser president de la secció de Bàsquet i vicepresident del F.C. Barcelona en el període 1986-2003. Va fundar l’Euroleague de bàsquet. Entre altres distincions, Alemany és Premi Economista d’Empresa de l’any 2008 del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Medalla Ildefons Cerdà 2008 del Col·legi d’Enginyers de Camins de Catalunya i Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 2011.

El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha manifestat la seva satisfacció. Jo estic encantat. Conec la feina i el caràcter de Salvador Alemany i estic absolutament segur que farà una feina extraordinària en favor de la UB. No només es dedicarà als aspectes del control pressupostari sinó que promourà les relacions de la UB amb la societat per afavorir l’entrada de nous recursos.

Aquest nomenament comporta el cessament de l’actual president, Joaquim Coello i Brufau.

5 respostes a “Salvador Alemany nou president del Consell Social de la UB”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. […] No podia ser altrament, Dídac Ramírez expressava la seva satisfacció, que comparteixo, pel nomenament de Salvador Alemany com a president del Consell Social de la nostra universitat (veure Salvador Alemany nou president del Consell Social de la UB). […]

 3. […] No podia ser altrament, Dídac Ramírez expressava la seva satisfacció, que comparteixo, pel nomenament de Salvador Alemany com a president del Consell Social de la nostra universitat (veure Salvador Alemany nou president del Consell Social de la UB). […]

 4. a 08 abr. 2012 a les 10:08 Eloi Pareja

  Així m’agrada! Satisfacció perquè els principals capitalistes d’aquest país presideixin els òrgans on s’aproven els pressupostos de les universitat!

  Quines mesures aprovarà que no siguin les de subordinar encara més les universitats a grans multinacionals com les que ha presidit!

  Abans el Coello i ara l’Alemany… de mal en peor!
  i CiU és còmplice actiu de tot això!!

  Fora les empreses de la universitat!
  Prou mercantilització!

 5. a 08 abr. 2012 a les 10:20 Enric I. Canela

  Eloi,
  És veritat, hagués estat molt millor Joan Saura.
  Com bé sap tothom, les autopistes és un dels grans interessos de la universitat i a l’inrevés. De fet fa anys volíem fer un aparcament a sota de la UB perquè els cotxes no hi caben.
  Deixant de banda la broma, Alemany és una de les millors coses que li podia passar a la UB. Serà un gran president.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació