Enric I. Canela

La comissària de Recerca, Innovació i Ciència de la Comissió Europea, la irlandesa Máire Geoghegan-Quinn, quan li fan la pregunta “En temps d’ajust pressupostari, es pot retallar la inversió en R+D+i, es pot mantenir o es pot augmentar. Quina és l’opció més intel·ligent?”, ella respon: “Augmentar el pressupost de recerca és òbviament l’opció intel·ligent, és el que he demanat als estats membres de la UE que facin.” Naturalment, els grans cervells espanyols proposen retallar un 25%.

Davant la pregunta: Quines poden ser les conseqüències a mig termini si els països no prenen les decisions intel·ligents?
La major conseqüència és que aquells països que no apostin per la recerca i la innovació poden trobar-se que els seus científics més ben preparats decideixin marxar a altres llocs. Afortunadament, la Unió Europea disposa de pressupostos per a recerca i innovació. Al juliol sortirà una nova convocatòria del Setè Programa Marc, que serà l’última i també la més quantiosa, i els científics tindran una oportunitat de competir pels recursos per compensar en part el que passa a nivell de cada país.

Com que a Espanya s’han pres les decisions idiotes, ja es pot preveure el futur immediat.

Una resposta a “Máire Geoghegan-Quinn ve a dir que la retallada en R+D+i és una estupidesa”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Ciència, Desenvolupament, R+D, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació