Enric I. Canela

Ahir escrivia Els preus de les matrícules són dels més elevats d’Europa tot denunciant la mentida que s’utilitza per fer creure que apujar els preus de les matrícules universitàries ens acosta a Europa. També deia que sense beques dignes això farà mal als menys afavorits econòmicament.

Avui el web de la UB publica: Declaració del rector sobre l’anunci del Govern espanyol d’augmentar el preu de les matrícules universitàries. Una declaració valenta i contundent, de compromís social, que us animo a llegir.

Aquesta declaració ha motivat que al final de l’acte de pressa de possessió del president del Consell Social, Salvador Alemany, els periodistes li hagin demanat unes declaracions.

La rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, i el rector de la Universidad Carlos III, Daniel Peña, també s’han manifestat en contra.

Per la seva banda, el secretari d’universitats, Antoni Castellà, demana al govern de Mariano Rajoy que bequi més estudiants catalans que cursen estudis universitaris. Els exigeix un increment de les beques que se situï en una forquilla d’entre el 10% i el 15% més i que permeti a la Generalitat becar el 30% dels alumnes que van a la universitat. . El secretari d’universitats, Antoni Castellà, es reuneix aquest matí amb els rectors per explicar-los aquesta condició que el govern català posa a Madrid per incrementar el preu de les matrícules.

Una resposta a “Dídac Ramírez defensa una política de preus de les matrícules socialment justa”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació