Enric I. Canela

L’Observatori IUNE és una eina que permet conèixer els resultats més significatius de l’activitat científica de les universitats espanyoles públiques i privades. Per a això, s’utilitza una àmplia bateria d’indicadors que abasten diversos aspectes de l’activitat universitària: professorat, reconeixement, activitat científica, innovació, competitivitat i capacitat formativa. Actualment es presenta la informació relativa al període 2002-2010, que s’actualitzarà anualment en tots els indicadors obtinguts. A través d’aquests indicadors cada universitat pot determinar el seu perfil d’activitat i conèixer la seva posició en el sistema universitari espanyol.

És la presentació de l’Observatori IUNE una eina que analitza 42 indicadors en sis blocs a 73 universitats públiques i privades i que està coordinada pel Laboratori d’Estudis Mètrics de la Informació de la Universitat Carlos III de Madrid i en què a més col·laboren la UPF, la UAB i Autònoma de Madrid.

El resultats s’han d’anar mirant poc a poc. La UB es destaca, tot i que en indicadors per professor la UPF obté magnífics resultats.

2 respostes a “Un nou observatori per classificar les universitats”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

  2. […] un parell d’anys vaig parlat de l’Observatori IUNE (veure Un nou observatori per classificar les universitats). És una eina que permet conèixer els resultats més significatius de l’activitat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació