Enric I. Canela

El govern de Rajoy, el ministre Wert, ha pres mesures sense cap mena de criteri i a la desesperada en relació a la universitat. Sense encomanar-se a ningú, sense tenir dades objectives, basant-se amb retalls de diari, han adoptat una política totalment absurda i negativa per a la universitat pública i per a l’equitat social.

Comentava el conjunt de mesures a Caldrà contractar professorat per aplicar les mesures d’estalvi dictades pel govern espanyol i la falsedat de les dades que es donen sobre el cost d eles matrícules a Els preus de les matrícules són dels més elevats d’Europa.

El rector de la UB va ser pioner en la defensa de l’equitat social i revelant-se contra un augment de les matrícules sense la contraprestació de les beques (veure Dídac Ramírez defensa una política de preus de les matrícules socialment justa). Avui el conjunt dels rectors han publicat a La Vanguardia l’article Universitat, justícia, societat. Un article rigorós i encertat.

La presidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles ja ha dit que estan en contra i que demà faran un comunicat.

Els nois d’en Rajoy han aconseguit, per no parlar, posar-se en contra a tota la universitat, amb els rectors al davant. Cal ser molt inútil per aconseguir això quan pràcticament tothom està d’acord amb la necessitat de reduir en el que es pugui. Més encara quan els rectors, per raó de càrrec i representació, sempre són mesurats en les seves manifestacions. No recordo un comunicat així.

Una resposta a “Duríssim atac dels rectors catalans a les mesures Rajoy sobre la universitat”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació