Enric I. Canela

Llegeixo que el secretari d’Universitats del Govern, Antoni Castellà, ha criticat que els pressupostos presentats pel govern espanyol, segons ell, retallen més en recerca que en altres àmbits. Això, ha contraposat Castellà, és el contrari del que va fer l’executiu del qual forma part, que va prioritzar aquest àmbit als comptes catalans. La locomotora que ens ha de tibar és la que ens porti a l’economia del coneixement; la que ens porta cap a Europa, ha explicat Castellà, que ha advertit que si la locomotora espanyola ens arrossega cap a una altra direcció que creiem errònia per sortir de la crisi, no voldríem que en algun moment algú pensés que la solució ha de ser desenganxar-se de la locomotora.

Jo si que crec que la solució és desenganxar-se de la locomotora espanyola. Fa molt de temps que ens porta a l’abisme. Estic segur que ho deuen pensar el secretari d’Universitats i Recerca i el conseller d’Economia i Coneixement, però no toca dir-ho. Més que res perquè saben d’universitats, de recerca, d’economia i de coneixement, i d’això darrer, en tenen, per això, com diu Castellà, el Govern va prioritzar la recerca i la universitat, en contra del que fa el govern espanyol.

5 respostes a “Universitats i recerca: Desenganxar-se de la locomotora espanyola”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 26 abr. 2012 a les 9:42 professor upc

  totalment d’acord.
  No obstant, la recerca a la universitat té els dies comptats. Actualment la gestió i desenvolupament de la recerca requereix d’estructures grans i eficients, estructures no presents a la universitat. De fet jo demano ser absorbit per un institut de recerca (si es alemany, millor).

 3. a 26 abr. 2012 a les 11:23 Enric I. Canela

  Tant de bo t’equivoquis. No van les coses massa bé, però algunes esperances queden.

 4. a 28 abr. 2012 a les 2:25 Professor UAB

  La recerca a la Universitat requereix estructures eficients (eficiència = relació entre resultats i recursos destinats). La grandària de les estructures res hi té a veure. No fem el mateix error que amb les caixes d’estalvi (o el sincrotò): el problema no era la grandària sinó la gestió eficient. Per grandària la del Sincrotò (o la de Bankia), ¿però la seva eficiència?

 5. a 28 abr. 2012 a les 11:18 Enric I. Canela

  No, la grandària normalment no és la qualitat. La recerca té molt d’anàrquica intel·lectualment parlant, però requereix gestió eficient. Sabent fer les coses, amb pocs diners és pot millorar molt.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació