Enric I. Canela

Les quatre esmenes suggerides pels promotors de la Carta Oberta per la Ciència a Espanya (COSCE, CRUE, Plataforma Investigación Digna, FJI, CC OO y UGT) als partits de l’oposició al Congrés van dirigides a quatre aspectes fonamentals: mantenir la mitjana d’inversió pública nacional en R+D+i per recuperar la inversió de 2009 al final de l’actual legislatura; reforçar la finançament del Pla Nacional, modificar l’article 23 de la llei de Pressupostos per incloure la R+D+i com a sector prioritari pel que fa a la reposició de recursos humans i mantenir la dotació pressupostària del Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) per millorar la capacitat innovadora i competitivitat del sector privat.

Durant les reunions que els científics han mantingut amb els membres de l’hemicicle, tots els grups de l’oposició es van comprometre a incloure aquestes esmenes dins de les negociacions que mantindran la setmana que ve. La quantia que suposaria per a les arques de l’Estat l’assumpció de les quatre reclamacions dels col·lectius científics estaria entre els 600 i els 700 milions d’euros, del total de 2.200 milions de retallada previstos per als comptes de 2012. Les esmenes que el PP està disposat a incloure tindrien un cost de tres milions d’euros.

Per als investigadors aquesta diferència és insalvable i no està en consonància amb el discurs sobre la importància estratègica que el mateix govern espanyol manifesta ha de tenir la R+D en aquests moments.

3 respostes a “Investigadors a la recerca de diners”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Ciència, R+D, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

  2. […] l’abril escrivia Investigadors a la recerca de diners on deia que els promotors de la carta oberta per la ciència a Espanya havien suggerits unes […]

  3. a 24 juny 2012 a les 12:03 Ara toca entristir Europa | xcat.cat

    […] l’abril escrivia Investigadors a la recerca de diners on deia que els promotors de la carta oberta per la ciència a Espanya havien suggerits unes […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació