Enric I. Canela

Es veu que per saber que faran els ministres cal anar a Brussel·les a preguntar. Està tot escrit al “Pla Nacional de Reformes” que el govern espanyol ha enviat allà. Ho anirem saben amb comptagotes.

El ministre Wert té un parell d’idees que hem sabut per aquesta via. Una és fer que als universitaris els sigui més difícil tenir beca.

Segons el text enviat a Brussel·les, el Ministeri d’Educació pretén que per accedir a la condició de becari – d’una beca general, que consisteix en el pagament íntegre de la matrícula – en el primer curs d’una carrera, es requereix haver obtingut una nota de 5,5 punts en les proves d’accés, amb exclusió de la part específica.

Per renovar aquesta beca en segon curs de grau i posteriors, caldrà haver superat un percentatge dels crèdits matriculats en el curs anterior que oscil·la entre el 65 % per a Arquitectura i Enginyeries i el 90 % per a la resta de titulacions de l’àrea de Arts i Humanitats i Ciències Socials i Jurídiques.

Per obtenir una beca-salari o compensatòria – pagament íntegre de la matrícula i d’ajuda mensual perquè els alumnes no deixin d’estudiar per treballar -, els estudiants hauran de comptar amb una nota de 6 punts i per renovar superar la totalitat dels crèdits matriculats, amb excepció de les Enginyeries i Arquitectura, on aquest percentatge baixa fins al 85%.

D’altra banda, el Govern pretén que no formin part de la beca, és a dir, que no es financi amb diners públics, els crèdits que es matriculin per segona i tercera vegada, és a dir, els que corresponguin a assignatures suspeses.

També canvia el sistema d’accés a una beca per als estudiants del primer curs de màster. Caldrà haver obtingut una nota mitjana de 6,5 punts en els estudis previs que donen accés a aquest postgrau.

Una altra mesura del Pla enviat a Brussel·les és que el govern espanyol estudia modificar les actuals PAU, la selectivitat, les condicions de promoció entre cursos i els processos d’avaluació de les etapes anteriors al Batxillerat. Són algunes de les mesures per a la reforma de l’Ensenyament Secundari del govern espanyol, que estudia un nou procediment d’avaluació externa del Batxillerat i de l’accés a la Universitat. Si són capaços de fer-ho bé, difícil, serà excel·lent.

Una resposta a “Reformes que afectaran als estudiants universitaris i preuniversitaris”

  1. […] a la Universitat. Si són capaços de fer-ho bé, difícil, serà excel·lent.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació