Enric I. Canela

Llegeixo que la Secretaria de Universitats i Recerca ha portat les retallades del govern espanyol en matèria d’universitats davant el Consell de Garanties Estatutàries com a pas previ a la presentació d’un recurs davant el Tribunal Constitucional.

El Govern al·lega que el decret d’ensenyament universitari envaeix les competències pròpies de l’autogovern en quatre punts del text, al marge que aquests són contraris a les bases del model universitari català que té l’equitat com un dels seus eixos fonamentals per accedir a l’educació superior.

El text de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu preveu que l’estudiant pugui assumir el 25% del cost d’una titulació, el que el Govern accepta només si va acompanyat d’un augment dels fons de beques de l’Estat que hauria ser transferit a la Generalitat.

Castellà diu: Exigim a l’Estat que augmenti els diners destinats a beques per a l’estudi, tal com ha fet Catalunya vinculant el 25% d’increment de preus al fons català de beques d’equitat. En aquest sentit, el Govern ha recordat que condiciona qualsevol mesura sobre preus públics al fet que cap estudiant quedi fora de la universitat per raons econòmiques.

Segons la redacció actual del decret, el Govern no incrementa la partida pressupostària a beques i ajudes a l’estudi, i trasllada a les comunitats la finançament íntegre de la diferència de preu dels estudiants becats per l’Estat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació