Enric I. Canela

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat ha explicat que la jornada de vaga a les universitats públiques catalans està transcorrent amb “absoluta normalitat acadèmica”, basant-se en les dades facilitades pels propis centres. Jo no sé, però en el meu entorn hi havia classe normal.

El tema, però, d’avui és un altre. Diu la notícia que un centenar de manifestants que han participat a la marxa d’estudiants pels carrers de Barcelona han continuat amb les protestes pel centre de la capital catalana un cop la manifestació ha quedat dissolta. Es tracta d’un grup que s’ha desplaçat al campus de la Ciutadella de la UPF i, des d’allà, han emprès una marxa pels carrers del Born, per la Via Laietana, per la Ronda de Sant Pere, la cruïlla entre la Gran Via i el Passeig de Gràcia fins dissoldre’s a la plaça Universitat. El grup ha estat controlat en tot moment pels Mossos d’Esquadra, que els han acabat rodejant i pressionant perquè anessin avançant. A la plaça Universitat, els mossos han obert el cordó i s’han emportat un dels manifestants.

Això és impresentable. Els mossos han dut als manifestants, uns 250, envoltats de policia, no havia vist mai tants junts, com cinc vegades més i 18 furgonetes darrera seguides de la policia municipal. Els han tret de la UPF i els han deixat davant la UB. Els manifestants han pensat que el millor lloc per anar-hi era a la UB. Han anat a la Facultat de Geografia i Història i Filosofia. Em sembla increïble que hagin fet això. No m’ho invento, els he vist allà a les 15:25 quan anava a una reunió a l’Edifici Històric de la UB.

No sé si ha estat intencionat, però valorat per algunes persones de la UB que ho hem vist, un gest reprovable.

Una resposta a “La policia porta els manifestants a la UB”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació