Enric I. Canela

Ahir vaig llegir els resultats definitius de les eleccions d’estudiants de la UB que els representaran en els diferents òrgans. Com a director de l’Escola de Doctorat de la UB, m’interessava especialment quina representació tindrien els doctorands.

He vist que D-Recerca es converteix en l’agrupació hegemònica en la representació dels doctorands, ja que ha arribat a aconseguir més del 92 % dels vots emesos. De fet ocupen els sis llocs que tenen al Claustre.

Sabeu, els que em seguiu, que moltes vegades he comentat coses que publica l’associació Federación de Jovenes Investigadores / Precarios i que valoro molt la feina que fan. És una agrupació que agrupa doctorands i ja doctors, tots els joves i que es caracteritzen per tenir contractes temporals. A Catalunya actuen com a D-Recerca, l’Associació de doctorands i becaris de recerca de Catalunya.

He tingut oportunitat de tenir relació amb ells, a través dels mitjans electrònics o en persona, des de fa uns deu anys. De vegades han intervingut amb comentaris en aquest bloc. Han anat canviant les cares però no els objectius. Fan una bona feina que valoro especialment.

Estic content perquè segur que ens aportaran una visió que als sèniors ens manca. Sigui aquesta la meva felicitació pública.

4 respostes a “D-Recerca hegemònica en el doctorat de la UB”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Doctorat, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 07 maig 2012 a les 4:28 José María

  Hola,

  Bona notícia, als resultats provisionals tenien un % lleugerament més baix, només hi entraven 5, i quedaven fora del Consell de Govern (amb això n’hi entra un). Llàstima de l’escassa diversitat disciplinar, si no m’equivoco, per primer cop [*] tot s’ha quedat a la banda de ciències del BKC: són 4 físics (3 doctorands a física, una a geologia), un químic i una biòloga. I l’abundància de físics no experimentals tampoc és nova…

  [*] Quan hi havia divisions, hi tocaven 2 llocs per divisió, i després (’04, ’06, ’08 i ’10) sempre havia entrat algú de les antigues I, II ó V, com a mínim.

  En fi, em consta que fa temps que volen reunir-se amb vostè, si encara no ho han fet suposo que aviat li demanaran.

 3. a 07 maig 2012 a les 6:14 Enric I. Canela

  José Maria,
  Caldria que també hi hagués gent de les altres bandes, però el problema és si voten o s’organitzen. Només són sis places per doctorand. De totes formes al comitè de direcció de l’escola de doctorat hi va un per programa. Això són els claustrals.
  Per això vaig crear el consell dels doctorands. Jo penso demanar que em convidin a alguna reunió.

 4. a 07 maig 2012 a les 10:52 David

  Hola a tots dos,

  Gràcies per la felicitació, abans de tot.
  És cert el problema que comenta el José Maria sobre la homogeneitat de la candidatura, i de fet els dos suplents també són físics. Encara pitjor, podem estimar que entre un 30 i un 60% dels vots van ser emesos a física (per el nombre de reimpressions de les paperetes que van ser necessàries).

  Per sort, recentment hem començat a treballar amb alguns doctorands d’història i d’economía. És una llàstima que no els trobessim abans de presentar la candidatura, ja que mai no arribarem a tenir el seu punt de vista, però com a mínim podran modular la nostra visió i recordar-nos els problemes i possibles solucions que hi ha en els seus camps, que poden ser força diferents als de les àrees de ciències naturals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació