Enric I. Canela

Ahir van ser alliberats els estudiants de la UB detinguts arran de la manifestació del 29 de març i que estaven en presó preventiva des d’aleshores. La UB va emetre ahir un comunicat.

Aquest 4 de maig l’Audiència de Barcelona ha decretat llibertat sense fiança per als estudiants de la Universitat de Barcelona que restaven des de fa més d’un mes en presó preventiva, responent al recurs presentat per la defensa dels estudiants.

Davant aquests fets, el Rectorat de la Universitat de Barcelona vol manifestar la seva satisfacció pel canvi de la situació dels nostres estudiants que els permet poder reincorporar-se amb relativa normalitat a l’activitat lectiva.

Així mateix, volem agrair l’entesa i la col·laboració dels centres penitenciaris on han estat retinguts els estudiants per les seves facilitats i suport per garantir la possibilitat de seguiment dels seus estudis pels estudiants.

Finalment, des del respecte degut a la institució judicial, aquest Rectorat es reitera, tal i com ja es va manifestar des de l’inici de les detencions, en la demanda d’un tracte equànime i diligent en l’aplicació de les mesures preventives i de celeritat d’actuació en el procediment obert.

Casualitat o no, fa bastants dies vaig comentar a un càrrec del la UB que no els alliberarien fins passada la cimera del BCE.

4 respostes a “En llibertat els estudiants de la UB que eren en presó preventiva”

 1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

 2. a 07 maig 2012 a les 3:35 José María

  Hola,
  Diguem que ha estat casualitat que els plaços dels recursos que han concatenat portessin fins aquestes dates (1 setmana el primer, 1 mes el segon).
  Personalment, no sé si acabo d’entendre què hi ha darrera d’això. Els van detenir a primera hora del matí, pel que m’ha arribat perquè estaven en un grup on alguns brètols van cremar un contenidor (ells no), i els fiquen en presó preventiva sense fiança, cosa que no s’ha fet amb cap dels detinguts de la tarda, inclosos els acusats de cremar l’Starbucks.
  En fi, encara bo que sembla que han pogut seguir estudiant a Quatre Camins, a veure com acaba el quatrimestre.

 3. a 07 maig 2012 a les 6:10 Enric I. Canela

  José Maria,
  No sé això dels recursos com ha anat.
  A mi em van dir que van trobar “coses” a les bosses.

 4. a 07 maig 2012 a les 8:39 José María

  Vaig entendre que primer van fer un recurs al mateix jutjat de primera instància, que tenia una setmana per resoldre’s, i davant la negativa van fer un segon a l’audiència provincial, que tenia un mes, i pràcticament l’ha exhaurit.
  I sí, jo també he sentit parlar de “coses”. Però vull pensar que no es fica a la presó un mes a un parell de nois per portar a la motxilla un dia de vaga el que, en el pitjor dels casos, és normal portar a la revetlla de St. Joan, per molt estúpid que sigui. La causa ha d’anar pel que suposadament es veu que van fer als vídeos de la policia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació