Enric I. Canela

Llegeixo que l’Institut de Salut Carlos III tancarà el Consorci de Suport a la Recerca Biomèdica en Xarxa (CAIBER) perquè les retallades pressupostàries d’aquest any fan insostenible la seva continuïtat.

El CAIBER, creat el 2008 pel Ministeri de Ciència i Innovació, va néixer per promoure els assaigs clínics no comercials i ajudar els investigadors, hospitals i comunitats autònomes en tots els aspectes tècnics dels assaigs (assegurances, consentiments informats, etc.). En els últims dos anys, el CAIBER ha comptat amb un pressupost de deu milions d’euros (entre aportacions de l’Estat i romanents), una quantitat que no tindrà a partir de l’any que ve i que fa insostenible la seva continuïtat.

Enguany calia revisar el seu funcionament i continuïtat ja que el CAIBER és un projecte per quatre anys que va néixer el 2008.

El projecte va generar algunes polèmiques que vaig viure en aquest bloc en les meves entrades (Es crea el Consorci de Suport a la Recerca Biomèdica en Xarxa, CAIBER té més de 2 anys i 81 projectes CAIBER).

En tot cas una mala notícia més a sumar a les de la recerca espanyola.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació