Enric I. Canela

Ahir us recordava Inaugurada la jornada de la LERU a la UB (Universitats europees de recerca: guia i motor per a Europa 2050). Bé, avui hi ha hagut la resta de la reunió i ja ha acabat, tret de l’assemblea que celebraran els rectors demà.

Crec que intentar reproduir el que ha donat de si seria un complet fracàs per part meva. Puc dir que ha estat una jornada enriquidora, estaven allà i han parlat els màxims responsables de la recerca europea (també americana, australiana i xinesa), i de les millor universitats de recerca.

Abans de dir res més haig de felicitar al rector i a tot l’equip que l’ha acompanyat en l’organització, especialment a la amiga i companya Conxita Àvila, la delegada del rector per a Accions Especials de Recerca. Tot perfecte.

Destacar el que assenyala el web de la UB: Sir Leszek Borysiewicz, vicecanceller de la Universitat de Cambridge: «El creixement econòmic vindrà de les universitats de recerca europees». Us recomano llegir el contingut d’aquesta notícia ja que és molt rica.

També l’altra notícia: Els rectors de la Lliga d’Universitats de Recerca Europees defensen l’equilibri entre recerca bàsica i aplicada com a sortida a la crisi econòmica a llarg termini. Notícia més descriptiva. Assenyalo que el rector de la Universitat d’Estrasburg, Dr. Alain Beretz, ha llançat un missatge contundent: «Les universitats necessiten més diners», qüestió que ha vinculat al tema dels preus dels estudis universitaris: «Aquests diners poden venir dels estudiants, però en aquest aspecte el debat principal és el de la justícia social».

Coincidim plenament, sense justícia social, és a dir beques i ajuts, no es pot parlar d’apujar les matrícules.

Estic cansat, però avui m’he sentit orgullós de la meva universitat.

Una resposta a “Èxit total en la jornada de la LERU a la UB”

  1. […] dia a Èxit total en la jornada de la LERU a la UB comentava la intervenció del Professor Sir Leszek Borysiewicz és rector de la Universitat de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació