Enric I. Canela

Llegeixo que La Unió Europea necessita un milió més d’investigadors per aconseguir que el 2020 es dediqui el 3 % del producte interior brut (PIB) a recerca i desenvolupament.

L’estratègia “Horitzó 2020” d’R+D+i, vuitè programa marc de recerca finançat per la Unió Europea per al període 2014-2020, estarà dotat, segons la previsió de la Comissió Europea, amb 80.000 milions d’euros, però el Parlament Europeu intenta que siguin 100.000 milions d’euros.

Els grans objectius d’Horitzó 2020 són reforçar la posició de la UE per sortir de la crisi econòmica i crear ocupació, el que es farà sobre tres grans pilars: excel·lència científica, lideratge industrial i reptes socials.

Es tracta d’apostar per investigacions punteres, però també per nous científics, pels recursos humans – per evitar la fuga de cervells -, per simplificar la burocràcia i per la finançament privat, també la de les pimes, per exemple, a través de la creació d’una finestreta única.

Justament aquest matí estava llegint el document del Parlament Europeu perquè està molt clar que ens hi hem de posar si volem ser alguna cosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació