Garmendia torna a parlar


Enric I. Canela

M’ha agradat llegir el que ha dit Cristina Garmendia. Sovint m’he declarat defensor del seu paper en el govern espanyol anterior. Ni que sigui com a parallamps, la trobem a faltar. Sempre parla amb intel·ligència.

Cristina Garmendia, presidenta de Genetrix i exministra de Ciència i Innovació, ha assegurat avui que Espanya té grans oportunitats per afrontar la seva recuperació econòmica, però que ha de aprofitar-les mitjançant l’emprenedoria, la innovació i l’expansió per créixer fora de les seves fronteres. Diu que a Espanya ens falta la cultura d’inventar-nos un treball en lloc de demanar.

Garmendia ha afirmat que, en un món global en què potències asiàtiques com Xina, Índia o Corea del Sud seran líders en l’àmbit demogràfic, econòmic i tecnològic, les empreses espanyoles han de treballar des d’Espanya cap al món, una forma d’actuació sustentada en tres pilars: emprenedoria, evolució i expansió.

Ha afegit que la innovació ha d’estar en tots els àmbits de la vida, tant en les organitzacions com a les empreses i les famílies i l’emprenedoria no ha de ser entès només com el fet de treballar d’autònom, sinó com una actitud dins de qualsevol organització pública o privada.

En aquest sentit, ha posat de manifest que Espanya té un col·lectiu de funcionaris públics excel·lent, però que en molts casos no tenen un incentiu clar en el seu treball, pel que ha defensat la necessitat de redefinir, premiar i incentivar la innovació de l’Administració.

Així mateix, Garmendia ha defensat que les petites i mitjanes empreses han d’extralimitar de les fronteres estatals per exportar els seus productes a l’exterior, on tenen molt èxit.

De la mateixa manera, ha posat en valor que Espanya ha passat en tres dècades d’ocupar la trentena posició en el rànquing mundial de les potències científiques per nombre de publicacions a situar-se al ‘top ten’. Diu: Som creatius i treballadors, només hem de tenir més confiança en nosaltres mateixos.

Finalment, ha manifestat que les retallades i mesures d’austeritat del Govern poden dificultar el desenvolupament, però ha afirmat que no s’ha de buscar la confrontació. Acaba: Les retallades són els que són, cal treballar amb el que tenim, ja veurem si les mesures del Govern es paguen a les urnes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació